avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventii civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventii civile

peronalul administrativ (presedinte,administrator,contabil,femeie serviciu) poate fi platit numai prin conventie civila?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:37, 29 Iunie 2015
Despre ce entitate este vorba, asociatie de proprietari , societate comerciala etc.?
Scuze, intrebarea nu a fost completa.. Este vorba de Asociatie de proprietari
Raspunsul e foarte simplu: nu!
Sunt activitati dependente si e nevoie de contract individual de munca, recte contract de mandat.
In primul rand multumesc pentru raspuns. Dar imi este neclar faptul ca in D112 imi primeste informatiile privitoare la conventii civile ale Asociatiei de proprietari.Trebuie sa mentionez ca tot personalul este pensionar. Poate au alt regim ?!
In codul civil am gasit si modele de conventii.
In D.112 se gasesc optiuni pentru diferite situatii, dar la asociatiile de proprietari aveti trei optiuni:

- CIM (pentru personalul care desfasoara o activitate permanenta) si contracte de mandat pentru functiile alese (presedinte, cenzor etc), indiferent daca mai au si alte joburi sau sunt pensionari. Exista o optiune in sectiunea A si pentru pensionari. In D.112 le evidentiati in sectiunea A.

- contracte civile sau prestari servicii pentru acele activitati care se desfasoara aleatoriu sau cu o frecventa extrem de redusa gen zugravit, reparat diferite lucruri, instalatii, gradinarit, curatenie de primavara si toamna etc. Acestea se evidentiaza in D.112 la sectiunea C.

Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale bame bame Intrucat am primit raspunsuri diferite de la persoane diferite ale aceluias birou din sursa autorizata, va rog sa-mi precizati [b]care sunt si la ce termene ... (vezi toată discuția)
Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat si contract conv civile boetta boetta buna ziua, sunt administrator la o asoc de proprietari si as dori sa va pun citeva intrebari: 1. In anul 2004 cindi m-a angajat comitetul executiv , mi-au ... (vezi toată discuția)