avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament sau Contract Vanzare Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament sau Contract Vanzare Cumparare

Buna ziua,

As dori sa aflu cum sa procedez in cazul in care bunica mea doreste sa-mi faca acte de proprietar pe apartamentul detinut de aceasta. Atat bunica cat si bunicul sunt in viata si sunt in toate deplinatatile mintale. Ei doresc sa-mi lase mie apartamentul pe care il detin momentan dar nu stim cu sa procedam in asa fel in cat sa nu avem probleme ulterioare deoarece mai sunt pretendenti care nu "le-au dat o cana de apa " toata viata lor dar cu siguranta cand va fi vorba de mostenire se vor inghesui. DIn cate stiu Contractul de vanzare cumparare este cel mai sigur dar si cel mai costisitor.
Apartamentul este cu 4 camere si are aprx 90 mp situat in Cart Militari Bucuresti. Va rog sa ma ajutati cu info astfel incat sa gasim o varianta sigura si cat mai putin costisitoare si eventuale preturi daca se cunosc.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:53, 6 Iulie 2009
Mergeti la notar, faceti contract de vanzare-cumparare cu clauza de drept habitatie pe tot timpulvietii lor si apoi stati linistit.
Chiar daca costurile sunt destul de mari va ofera liniste si siguranta in viitor.
Din pacate nu prea suntem in masura sa acoperim costurile dar se pare ca asta e singura varianta sigura. Aveti idee cu aproximatie la cat ajung acete costuri?
starry a scris:

Din pacate nu prea suntem in masura sa acoperim costurile dar se pare ca asta e singura varianta sigura. Aveti idee cu aproximatie la cat ajung acete costuri?


Mergeti la notar si acolo va vor spune care sunt costurile aferente acestei operatiuni.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
CU siguranta asta urmeaza sa fac, dar as fi vrut sa stiu cu aproximatie sa nu am vre-un soc acolo :O

Multumesc mult pentru ajutor promtitudine .
Contractul de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere este modalitatea cea mai sigura in acest caz. Chiar daca va costa , eu zic sa faceti un efort financiar si sa incheiati un astfel de act.

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate imobil- ce pot face in aceasta situatie? mihaioro mihaioro Buna ziua, am cumparat acum 3 ani o casa ,de bani am facut rost prin vanzarea unui ap plus diferenta,in acest contract de vanzare pe casa eu sunt trecut ... (vezi toată discuția)
Contract v-c cu habitatie viagera denisse_alex denisse_alex Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatorul caz: Detin un apartament printr-un contract de vanzare cumparare cu o clauza de habitatie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)