avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatorul a uitat de cheltuielile de judecata

Am castigat un proces in care am cerut si cheltuieli de judecata .
In decizia pronuntata , judecatorul mi-a dat castig de cauza dar nu a pomenit nimic de cheltuielile de judecata .
Cum trebuie sa procedez ca sa obtin totusi aceste cheltuieli ?
Multumesc !
Formulati cerere de completare a hotararii conform disp.art.444 din noul cod de procedura civila ( temei de drept valabil in cazul actiunilor depuse incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila -01.02.2013)
Art. 444
Completarea hotărârii
(1) Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.
(2) Cererea se soluţionează de urgenţă, cu citarea părţilor, prin hotărâre separată. Prevederile art. 443 alin. (3) se aplică în mod corespunzător.
(3) Dispoziţiile prezentului articol se aplică şi în cazul când instanţa a omis să se pronunţe asupra cererilor martorilor, experţilor, traducătorilor, interpreţilor sau apărătorilor, cu privire la drepturile lor.

Art. 445
Obligativitatea procedurii
Îndreptarea, lămurirea, înlăturarea dispoziţiilor contradictorii ori completarea hotărârii nu poate fi cerută pe calea apelului sau recursului, ci numai în condiţiile art. 442-444.


Va multumesc f.mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ignorarea cheltuielilor în hotărâre fdanila fdanila Buna ziua ,am primit o hotărâre definitivă si desi in text scrie ca am cerut cheltuieli de judecata in textul ...DECIDE....nu se spune nimic depre ... (vezi toată discuția)
Omisiune in hotararea judecatoreasca simonik2011 simonik2011 Buna ziua Am o hotarare cu privire la un proces verbal de contraventie si instanta a admis actiunea, a anulat pv dar a omis sa se pronunte cu privire la ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate cu hotarate judecatoreasca. Costy 27 Costy 27 Am obtinut hotararea definitiva pentru 1,8 ha de teren spre emiterea TP,dar pe hotarare specifica ca nu obliga comisia la cheltuielile de judecata ca nu ca nu ... (vezi toată discuția)