avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema cu angajarea din cauza proprii pe salariu

nu vrea nimeni sa ma angajeze cind aude de poprire pe salariu,ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 29 Iunie 2015
Nu le spuneti de poprire inainte ci doar dupa ce va angajeaza.
Sa cautati in continuare si trebuie sa vi se ofere, mai devreme sau mai tarziu, o sansa. Ar trebui sa va inscrieti si la fortele de munca.
Art. 3-Codul Muncii
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.

Puteti sesiza CNCD - Consililul National pentru Combaterea Discriminarii.

Art.5 C.mun.
(1) În cadrul relaţiilor de muncă funcţionează principiul egalităţii de tratament faţă de toţi salariaţii şi angajatorii.
(2) Orice discriminare directă sau indirectă faţă de un salariat, bazată pe criterii de sex, orientare sexuală, caracteristici genetice, vârstă, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, handicap, situaţie sau responsabilitate familială, apartenenţă ori activitate sindicală, este interzisă.
(3) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevăzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în legislaţia muncii.
(4) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevăzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminări directe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grefieri crin1988 crin1988 Daca o persoana are un hadicap este acceptata pentru inscrierea scolii de grefieri sau pentru ocuparea unui post pe baza de concurs ? (vezi toată discuția)
Discriminare Detoate Detoate Discriminarea la locul de muncă poate fi si prin programul de lucru?în condițiile în care cu același timp de contract de munca unii beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua am o intrebare daca se poate: -cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)