avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Taxa de salubritate, obligatia proprietarului sau a ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Taxa de salubritate, obligatia proprietarului sau a chiriasului?

Buna ziua, ca multi dintre locuitorii acestei tari, am locuit in chirie, la o ”cunostinta” timp de aproape doi ani. Cheltuielile achitate la zi...fara probleme. Anul acesta a adus ”discutia” taxei de salubritate, taxa care in anul I nu a existat!? Normal ca nu mi s-a parut logic sa o platesc eu atat timp cat chiar daca locuia sau nu cineva tot trebuia sa o plateasca, exact ca si impozitul!

Pana la urma cine plateste aceasta taxa?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:06, 30 Iunie 2015
Precizati ca ati stat in chirie,aproape 2 ani
De regula ,partile incheie contract de locatiune care prevad concret clauze reciproce
Daca partile in contractul de locatiune nu prevad obligatia locatarului de a achita pe perioada inchirierii spatiului taxele si impozitele aferente ,atunci acestea revin locatorului
Nu am avut nici un fel de contract...mentionez ca toate facturile/chiria au fost platite la zi, iar in primul an nici macar nu am stiu de existenta acestei taxe. Anul acesta ne a adus la cunostinta ca ar trebui sa o platim noi!Din cate stiu, fie ca e locuit sau nu imobilul aceasta taxa tot trb achitata!
Daca nu exista contract de locatiune incheiat ,in care sa va fi asumat aceasta responsabilitate,atunci plata taxei revine exclusiv locatorului-proprietarul de drept al bunului imobil caruia ii revine obligatia achitarii obligatiilor fiscale aferent bun imobil
II comunicati proprietarului ca pretentia lui nu are temei legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa habitat/salubrizare mariuspopa1 mariuspopa1 Buna ziua am sa fiu scurt si la obiect. Am locuit in chirie in orasul Constanta timp de un an(2013). Acum cateva zile am primit la adresa din buletin respectiv ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ne obliga sa platim impozitul luscinia1987 luscinia1987 stam in chirie la o persoana fizica si avem contract cu acesta,dar obligandu-ne sa platim noi impozitul la contractul de inchiriere ...ce putem face in ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri lecatrif lecatrif Buna seara, pentru reparatii la subsolul blocului se plateste de fiecare locatar o anumita suma x;aceasta se scade din impozitul aferent anului in curs de la ... (vezi toată discuția)