avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

la expirarea termenului de pensie anticipata se mai recalculeaza pensia pt a lua in calcul perioada de somaj?pe data de 1 oct .2010 se intra in pensie normala ...mi de multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 9 Iulie 2009
Perioada de somaj in care ati primit indemnizatie a fost luata in calcul pentru stabilirea pensiei anticipate.
La data cand veti intra la pensie pentru limita de varsta se vor lua in calcul eventualele perioade in care ati mai lucrat cu contract de munca intre timp, anii de facultate (daca e cazul).
va rog mult sa ma informati exact pt.ca am inteles ca nu se ia in calcul la pensie anticipata perioada de somaj ,mii de scuze si multumiri
Asteptati un pic sa ne lamurim si va vom raspunde.

Gata, s-a rezolvat problema!
Raspunsul dat de mine mai sus este corect (perioadele de somaj au fost luate in calculul pensiei anticipate).
Verificati buletinul de calcul al pensiei care v-a fost inmanat o data cu decizia de pensionare. Daca nu v-a fost inmanat puteti sa mergeti la Casa de Pensii sa vi-l dea sau sa va spuna ei ca perioadele de somaj au fost luate in calcul.
M-am consultat cu colega mea, dna Gabriela Pintea, si acesta este raspunsul corect. Adevarul este ca legea s-a modificat de atatea ori din 2000 si pana acum ca ne vine si noua foarte greu sa mai intelegem ce si cum mai e bun sau nu din ea.
Va rugam sa ne scuzati daca v-am derutat dar suntem si noi oameni si... mai gresim!
Toate cele bune!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc mult pt raspuns,mariab51
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Penalizare pensie anticipata mariab51 mariab51 sin in pensie anticipata din 01.01.2006 in 01.10.2010 voi intra in pensie limita virstra,este posibil sa nu mai primesc penalizarea?se poate diminua valoarea ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare mary_inger2007 mary_inger2007 Ma numesc BADULESCU MARIANA din orasul VULCAN jud HD.Am lucrat la \" S C SPICUL\" S A VALEA JIULUI. M-am pensionat in decembrie 2002 si am fost incadrata in ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei anticipate luminigeorgia luminigeorgia Buna ziua. Sunt nascuta in 1955, am 56 ani, am 36 ani vechime in muca, lucrez intr-un spital la sectia sterilizare( din cauza conditiilor de munca am ... (vezi toată discuția)