avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Verificare de scripte sau inscrierea in fals in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Verificare de scripte sau inscrierea in fals in recurs

In ncpc se mai poate face inscriere in fals sau verificare de scripte asa cum se puea face in VCPC ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:22, 1 Iulie 2015
Se poate.
Am omis sa fac o precizare.Speta este in litigiu de munca si ma gandeam ca avand in vedere ca a fost introdus apelul ca si cale de atac ordinara iar recursul cale de atac extraordinara sa nu se poata cerere in recurs verificarea de scripte sau inscriere in fals.
Buna seara .
Baza legala concreta este art.301-308 NCPC.
Cu stima,
Marius Bote .

In apel nu cred este interzs sa se propuna alte probe, conform art.470 din NCPC , insa in recurs se specifica acest fapt, conform art.492 din NCPC
Marius Bote ..

Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
FRD a scris:
Speta este in litigiu de munca si ma gandeam ca avand in vedere ca a fost introdus apelul ca si cale de atac ordinara iar recursul cale de atac extraordinara sa nu se poata cerere in recurs (...)

Hotărârile judecătoreşti pronunţate în apel în cauze având ca obiect litigii de muncă nu pot fi atacate cu recurs. Dacă doriţi şi prevederea care reglementează asta, vă rog să îmi spuneţi.

Va rog mult sa imi dati si mie prevederea legala despre care ati facut referire.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Recurs la cererea de revizuire FRD FRD Se poate considera ca inscris pertinent in solutionarea recursului o expertiza grafica extra judiciara? Am ales sa inchei un contract de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu functionari publici Oceania Oceania In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de ... (vezi toată discuția)
Momentul de la care se incepe sa curga prescriptia dreptului de a cere executarea silita motabe motabe Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de o situatie. Am mai incercat sa-i gasesc dezlegare dar nu am reusit. Este vorba de o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)