avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu functionari publici
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu functionari publici

In hotararea data in prima instanta (tribunal) in litigiu privind functionarii publici (acordare de sporuri salariale) se mentioneaza « cu drept de recurs in 15 zile ». Cererea de chemare in judecata a fost inregistrata in luna octombrie 2013.

Conf. Legii 62/2011 - a dialogului social, art. 214 si 215 « Hotărârile instanţei de fond sunt supuse numai apelului. Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicării hotărârii.”

Conf. Legii 2/2013, art. XVIII, Secţiunea a-2-a, Cap. II “(2) În procesele pornite începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la data de 31 decembrie 2015 nu sunt supuse recursului hotărârile pronunţate în cererile prevăzute la art. 94 pct. 1 lit. a)-i) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, în cele privind navigaţia civilă şi activitatea în porturi, conflictele de muncă şi de asigurări sociale, (...)"

Intrebare:
- recurs sau apel?
- termen de 15 zile sau de 10 zile?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:35, 21 Martie 2014
Dvs va supuneti dispozitiilor date de instanta de fond. Daca calificarea caii de atac s-a facut in mod eronat, veti putea pune in discutie recalificarea acesteia in fata instantei de apel/recurs. Totusi, pentru a evita orice iesire din termen, intotdeauna este bine sa formulati caile de atac inainte de implinirea termenului maxim de reactie. Mult succes!
Litigiile privind funcționarii publici nu sunt asimilate conflictelor de muncă decât sub aspectul timbrajului. Aceste litigii sunt litigii de contencios administrativ și, prin urmare, li se aplică prevederile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Calea de atac împotriva hotărârii este recursul, în termen de 15 zile de la comunicare, așa cum în mod corect a arătat instanța în dispozitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in civil emil6702 emil6702 Buna seara, Acum 2 zile am avut pronuntare in apel in doua dosare. Intr-unul s-a dar cu recurs in 15 zile, in celalalt nu se spune nimic. Cand se poate da ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte sau inscrierea in fals in recurs FRD FRD In ncpc se mai poate face inscriere in fals sau verificare de scripte asa cum se puea face in VCPC ? (vezi toată discuția)
Care este calea de atac legala Carturarul Carturarul Am fost dat in judecata de Asociatia de propietari si s-a dat sentinta (nu s-a comunicat inca). Problema este calea de atac specificata: recursul. Eu stiam ... (vezi toată discuția)