Daca sunt o persoana fizica , care are venit din cedarea folosintei bunurilor,sunt obligat la plata CAS(6,5%)?.Mentionez ca in ultimii 17 ani nu am fost angajat,si nu am platit CAS, dar as vrea sa incep sa platesc.Am inteles ca legea 95/2006 ma obliga sa platesc din urma (ultimii 5 ani)ca sa fiu asigurat la zi.
Totusi revin cu o intrebare,
E posibil sa ma someze sa platesc in 2009 in baza legii 95 cu toate modificarile si completarile ulterioare,(cum spun ei in instiintare )o obligatie al carei nivel a fost modificat in 2008 prin OUG 93/2008?Ei invoca legea cu modificarile ulterioare dar ma pun sa platesc conform legii nemodificate in 2008 ,lucru care ma dezavantajeaza total .Din 2008 ,de la jumatatea anului, legea a fost modificata astfel incat ,nivelul la care se calculeaza contributia este cel realizat efectiv si nu salariul minim brut pe economie.
In acest caz legea nu este retroactiva.
Pe fiecare an in parte se aplica dispozitiile in vigoare de la momentul in care exista obligatia de plata.
Nu poate exista o sanctiune de acest fel,oricum se percep penalitati.
Argumentati in scris punctul dv. de vedere,aratati temeiul legal si solicitati numar de inregistrare.
Eu sunt de parere ca problemele se rezolva si prin dialog,stati de vorba si cu juristul de acolo.
Voi cauta si eu modificarea la care faceti referire.
Mult succes!