avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine raspunde de caminele de canalizare??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine raspunde de caminele de canalizare??

Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva?? Am probleme cu societatea de distributie a apei . Am citeva canale de scurgere (apa uzata) care acea societate spune ca eu treb sa le curat si sa le desfund.Scurgerea blocului vine cu tiava pina in acele canale si deacolo pleaca in canalizarea centrala a orasului. Mentionez ca nu sunt canale de colectare de la mai multe blocuri ci intermediare intre tiava de scurgere de la bloc si canalul principal, si acele canale se afla pe domeniul public. Cum sau ce modalitate este sa pot sa ii determin pe acea societate sa poata sa vina sa mi le desfunde?? Va multumesc.!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:42, 9 Iulie 2009
cred ca solutia cea mai eficienta este "calea amiabila"(o mica relatie, o mica atentie, o mica... spagos(Gr.cadou)
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Solicitati-le temeiul legal conform caruia aceasta "obligatie" va apartine.
Dealtfel, daca aveti incheiat contract de prestari servicii cu respectiva societate, ar trebui sa fie inserate si clauze referitoare la acest aspect.In caz contrar este aplicabil Regulamentul de organizare si functionare a respectivelor servicii din zona.
Va multumesc pentru raspuns. Dupa cum ma asteptam , fara atentie , spaga , etc......nu se poate in Romania.Abia ne-am infiintat ca asociatie de proprietari si dupa cum se vade ........degeaba incerc sa fac ceva sa se cunoasca de pe urmele mele ca degeaba .Iarasi in ce priveste contractul cu acea societate .nu am ce sa vociferez prea multe . contractul e tip cu ce le convine lor iarasi daca eu renunt la ceva , ei nu mai imi distribuie apa . Nu am alta societate la mine in oras .!! Inca o data multumiri .!!
Canalele respective se desfunda de catre societatea de furnizare a apei prin serviciul de canalizare, ca d-aia iau bani pe taxa de canalizare. Canalul respectiv e pe domeniul public. Nu e nevoie sa dati nicio spaga. Cred ca nu ati nimerit cu telefonul unde trebuia.
Intr-adevar acele canale apartin domeniului public. Datoria proprietarului este pana la ultimul camin de canalizare de pe terenul sau. De acolo mai departe a societatii de canalizare.
Eu am patit-o la casa unde nu vroiau sa desfunde canalizare de la ultimul camin pana in strada deoarece caminul era la mai mult de 5m de limita de proprietate (tot ce se cosntruieste nou acum trebuie sa aiba ultimul camin in aceasta limita) insa in urma scandalului facut l-au desfundat (vroiau sa ma taxeze). Nu era vina mea ca asa s-a executat canalizarea atunci (casa este din 1850 si canalizarea de cand s-a facut prima data in Bucuresti).

Alte discuții în legătură

Reabilitare canalizare pe domeniu public balu_adrian2000 balu_adrian2000 buna ziua, ca presedinte de asociatie de proprietari ma inalnesc anual cu o situatie neplacuta. canalizarea se infunda si ea este desfundat pe banii ... (vezi toată discuția)
Canal proprietatea asociatiei de locatari? dombricka dombricka Buna ziua, S-a furat capacul unui canal de ape uzate aflat pe spatiul verde din dreptul blocului. Am sesizat Apanova Bucuresti, care dupa verificari ... (vezi toată discuția)
Canalizare bloc- de la iesirea din bloc si pana la strada florin.campean florin.campean Buna seara , as dori sa va inreb cui apartine canalizarea blocului, partea cuprinsa de la iesirea din bloc si pana la racordul din strada. Ma refer la faptul ... (vezi toată discuția)