avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine raspunde de caminele de canalizare??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine raspunde de caminele de canalizare??

Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva?? Am probleme cu societatea de distributie a apei . Am citeva canale de scurgere (apa uzata) care acea societate spune ca eu treb sa le curat si sa le desfund.Scurgerea blocului vine cu tiava pina in acele canale si deacolo pleaca in canalizarea centrala a orasului. Mentionez ca nu sunt canale de colectare de la mai multe blocuri ci intermediare intre tiava de scurgere de la bloc si canalul principal, si acele canale se afla pe domeniul public. Cum sau ce modalitate este sa pot sa ii determin pe acea societate sa poata sa vina sa mi le desfunde?? Va multumesc.!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:42, 9 Iulie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca si un avocat propune spaga, nici nu ma mai mira de ce merg lucrurile asa "bine" in sistemul judiciar : autori de accidente rutiere care calca oamenii pe trecerile de pietoni, scosi basma curata, hoti, violatori, criminali, asemenea, etc :(
acest răspuns util
Stimabila eu.ro.lex,nu prea Va faceti prin aceasta pozitie publica reclama buna.Eu + lex?
Handsu
acest răspuns util
Sunt 2 randuri de bashe. Una in care se varsa coloanele blocului care sunt la limita subsolului nostru. Noi avem cate una la fiecare scara . Apoi la mica distanta sau chiar in strada sunt alte bashe in care se varsa primele. Primele sunt ale asociatiei si celelalte ale furnizorului de apa. Atunci cand se infunda cele din strada , care sunt ale furnizorului de apa, este posibil sa refuleze si sa le infunde si pe ale noastre . Am soliciat desfundarea acestora si daca a fost basha lor nu am platit nimic iara daca a lor era desfundata si doar a asociatiei infundata am dat 300 lei pe factura.
Sigur ca la o eventuala infundare a bashei asociatiei , in loc sa dam 300 lei pe factuara este posibil sa scapam cu 150 lei dati direct celor care desfunda si acestia raporteaza la unitate ca era basa lor infundata. Nu va indemn sa faceti asa ceva ca e spaga , dar se poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare canalizare pe domeniu public balu_adrian2000 balu_adrian2000 buna ziua, ca presedinte de asociatie de proprietari ma inalnesc anual cu o situatie neplacuta. canalizarea se infunda si ea este desfundat pe banii ... (vezi toată discuția)
Canalizare bloc- de la iesirea din bloc si pana la strada florin.campean florin.campean Buna seara , as dori sa va inreb cui apartine canalizarea blocului, partea cuprinsa de la iesirea din bloc si pana la racordul din strada. Ma refer la faptul ... (vezi toată discuția)
Canalizare infundata nikulae nikulae s-a infundat teava de canalizare de la peretele blocului pana la canalul din mijlocul strazii..trebuie sa platim pe cei de la apa nova daca ii chemam sa o ... (vezi toată discuția)