avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... ,,bun de plata \\" pe facturi
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

,,bun de plata " pe facturi

Lucrez intr-o Primarie.
Cine trebuie sa puna ,,bun de plata " pe facturi.
Cel mai recent răspuns: narcisal , utilizator 14:43, 1 Iulie 2015
Documentele care atesta bunurile livrate, lucrarile executate si serviciile prestate sau din care reies obligatii de plata certe se vizeaza pentru "Bun de plata" de ordonatorul de credite sau de persoana delegata cu aceste atributii, prin care se confirma ca:
- bunurile furnizate au fost receptionate, cu specificarea datei si a locului primirii;
- lucrarile au fost executate si serviciile prestate;
- bunurile furnizate au fost inregistrate in gestiune si in contabilitate, cu specificarea gestiunii si a notei contabile de inregistrare;
- conditiile cu privire la legalitatea efectuarii rambursarilor de rate sau a platilor de dobanzi la credite ori imprumuturi contractate/garantate sunt indeplinite;
- alte conditii prevazute de lege sunt indeplinite.
Prin acordarea semnaturii si mentiunii "Bun de plata" pe factura, se atesta ca serviciul a fost efectuat corespunzator de catre furnizor si ca toate pozitiile din factura au fost verificate.
Conditiile de exigibilitate a obligatiei se verifica pe baza datelor cuprinse in angajamentele legale, care trebuie sa cuprinda si date cu privire la termenele de plata a obligatiei.
Persoana imputernicita sa efectueze lichidarea cheltuielilor verifica personal documentele justificative si confirma pe propria raspundere ca aceasta verificare a fost realizata.
Documentele care atesta parcurgerea fazei de lichidare a cheltuielilor stau la baza inregistrarii in contabilitatea patrimoniala a institutiei publice pentru reflectarea serviciului efectuat si a obligatiei de plata fata de tertii creditori.
Ordin 1792/2002.

Trebuie sa existe dispozitie data de catre ordonatorul de credite. De regula se nominalizeaza cate o persoana din cadrul fiecarui compartiment si se elaboreaza procedura operationala Angajrea, lichidarea, ordonantarea si plata a cheltuielilor in care se stabilesc atributii personalizate pe fiecare etapa si persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza " bun de plata" dorina2015 dorina2015 Buna ziua.Lucrez intr-o institutie publica, in cadrul compartimentului Financiar Contabilitate.Doamna care era cu viza de CFP, a plecat si s-a angajat o alta ... (vezi toată discuția)
Etapele executiei bugetare premergatoare platii, respectiv lichidarea si ordonantarea ? oanaportar oanaportar Pentru a se plati o Factura primita de la o Societate Comerciala care a prestat un serviciu de transport persoane pentru institutia noastra publica, va rog ... (vezi toată discuția)
Viza cfp + ordine si obligativitate: semnaturi si vize facturi? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un sfat in domeniul contabilitatii cu privire la urmatoarea problema: - este vorba despre o publica - colegul meu, economist, a ... (vezi toată discuția)