avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza CFP + ordine si obligativitate: semnaturi si vize ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza CFP + ordine si obligativitate: semnaturi si vize facturi?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in domeniul contabilitatii
cu privire la urmatoarea problema:

- este vorba despre o publica
- colegul meu, economist, a pus viza CFP
pe contractele incheiate intre institutia noastra
cu diversi prestatori /furnizori de servicii
- contractele sunt cu plata lunara

- va rog mult sa imi spuneti:

1. - daca pe contractele incheiate exista deja viza CFP,
pe facturi mai este nevoie sa se puna inca o data viza CFP ?
Mai este obligatorie aceasta viza CFP ?
Ce articol de lege prevede aceasta obligativitate ?

2. - care este ordinea de semnare/vizare facturi:
1. - compartimentul de specialitate, cu utilitati
2. - bun de plata
3. - viza CFP
4. - semnatura contabil sef ?

-
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 22:29, 20 Martie 2016
1. Nu, este suficientă viza de legalitate și regularitate.
2. ordinea este : 1,2,3.
Ordin 923 din 11 iulie 2014pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controluluifinanciar preventiv şi a Codului specific de norme profesionale pentru persoanele care desfăşoară activitatea de control financiar preventiv propriu
[ link extern ]
La pagina 11 găsiți operaţiunile supuse controlului financiar preventiv.

Totusi, economistul CFP-ist nu trebuie sa verifice fiecare plata
efectuata de institutie ?

Daca se greseste si se plateste o factura cu o suma mai mare
decat transa fixata intr-un Contract ?
Cine verifica acest lucru, nu CFP-istul ?

Cine raspunde pentru o plata peste o clauza contractuala ?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
oanaportar, utilizator
Ordonanțarea de plată (privind achizițiile de produse, servicii, lucrări) este o operațiune supusă CFP.
Cel care exercită viza trebuie să verifice existența documentelor justificative(contract, factură, alte documente care atestă livrarea produselor, serviciilor și lucrărilor executate) , dacă documentele sunt cele prevăzute de normele legale, dacă operațiunea de lichidare(factura de exemplu) este avizată și certificată prin "Bun de plată"- existența semnăturii sefului compartimentului de specialitate, că valoarea ordonanțată se încadrează în angajamentul legal, în subdiviziunea corespunzătoare a clasificației bugetare pentru care există angajament bugetar,

Consultați această procedură:
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cfp MICU2015 MICU2015 Daca sunt loctiitor de viza CFP, Titularul fiind in concediu de odihna, imi pun viza si pe lucrarile pe care le-am intocmit eu(ordine de plata , restituiri) Va ... (vezi toată discuția)
viza bun de plata violeta Marian violeta Marian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care efectueaza control financiar preventiv poate pune si viza BUN DE PLATA, pe facturi. Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Juristul poate fi obligat să semneze /avizeze asemenea acte ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Astăzi s-a pus problema ca juristul instituției noastre publice să pună semnătura pe Statele de plată..... Vă rog frumos să mă ... (vezi toată discuția)