avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Viza \\" bun de plata\\"
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Viza " bun de plata"

Buna ziua.Lucrez intr-o institutie publica, in cadrul compartimentului Financiar Contabilitate.Doamna care era cu viza de CFP, a plecat si s-a angajat o alta persoana.Acesteia i s- a dat acum semnatura de control financiar preventiv, insa viza ptr Bun de plata pe facturi, am primit-o eu de cateva zile, intrucat ordonatorul de credite am impresia ca doreste sa repartizeze raspunderea.Intrebarea mea e care e prima semnatura CFP sau bun de plata la inregistrarea facturii?Ne contrazicem si doresc un raspuns specializat.Va multumesc , o zi placuta
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 20:57, 7 Martie 2015
Viza de CFPP se exercita in faza de angajare si ordonantare a cheltuielilor.
Viza "bun de plata" se exercita in faza de lichidare a cheltuielilor.
Faza de lichidare este premergatoare fazei de ordonantare a cheltuielilor.
...
"Prin acordarea semnăturii şi menţiunii „Bun de plată“ pe factură, se atestă că serviciul a fost efectuat corespunzător de către furnizor şi că toate poziţiile din factură au fost verificate"

OMFP 1792/2002-
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura pe op (ordinul 1792/2002) ANDREI_oni ANDREI_oni A doua semnatura pe ordinul de plata catre Trezorerie, poate fi a persoanei desemnate sa realizeze controlul financiar preventiv, in cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)
viza bun de plata violeta Marian violeta Marian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care efectueaza control financiar preventiv poate pune si viza BUN DE PLATA, pe facturi. Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Etapele executiei bugetare premergatoare platii, respectiv lichidarea si ordonantarea ? oanaportar oanaportar Pentru a se plati o Factura primita de la o Societate Comerciala care a prestat un serviciu de transport persoane pentru institutia noastra publica, va rog ... (vezi toată discuția)