avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu, discriminare ...sau amandoua ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu, discriminare ...sau amandoua ?

Lucrez in domeniul bugetar, departamentul administrativ. Seful meu, in urma unei promovari (a mea) pe o noua functie ...ma tot \"ameninta\" mai voalat ca nu-mi va fi bine deloc pe aceasta functie...Motivul este ca el deja avea un \"preferat\" pentru functia respectiva. Problema este ca numirea mea s-a facut de catre o alta structura decizionala superioara, costituita legal in acest sens....aceasta comisie facand de fapt numiri pentru mai multe persoane pe functiile care sunt vacante....fiind in competenta lor sa faca aceste numiri si nu in competenta sefului. Seful spera cu alte cuvinte...sa faca un pic de \"trafic de influienta\" la acea comisie, pentru a-si pune preferatul lui. N-a reusit acest lucru..... Acuma, datorita faptului ca eu i-am incurcat socotelile, a inceput deja sa faca presiuni psihice asupra mea. Mai mult...ma ameninta ca imi va face viata sa-mi fie cat mai grea...si in calitate de sef al departamentului (nr.1...daca intelegeti !) a trasat sarcini si celorlalti sefi de servicii subordonati lui (cu care lucrez si ma subordonez si eu prin prisma atributiilor de serviciu) sa-mi faca \"viata grea\" . Am responsabilitati de serviciu multiple, inclusiv raspundere materiala. A lucra sub presiune psihica intr-o asemenea situatie, in care raspund material si penal pentru patrimoniul statului, este f. dificil pentru mine. Intrebarea este : Cum procedez ca in cazul in care vreau sa-l inregistrez audio cum ma ameninta..probele sa fie valabile intr-un eventual proces ? ( penal sau civil ....unde s-ar incadra faptele ??) Mentionez ca proba cu martori nu e valabila deoarece nu-mi adreseaza niciodata amenintari decat cand sunt doar eu cu el....si intr-o zona fara martori. Si in plus...martorii ii sunt tot subalterni..si le-ar fi frica sa depuna marturie impotriva lui. Iar autorizare de la vreun procuror nu cred ca ar fi eficienta...deoarece exista riscul sa fie informat ..avand in vedere relatiile acestuia si in randul magistratilor de la Parchetul din localitatea unde lucrez. Doresc sa-mi dati un sfat cum sa procedez in eventualitatea in care relatia de serviciu cu acesta se inrautateste... sa am probele audio valabile la instanta, pentru a-mi sustine faptele relatate mai sus. Cu scuzele de rigoare, indraznesc sa va rog poate puteti obtine un sfat si de la un eventual magistrat, daca aveti vreo cunostinta...in randul cunoscutilor dvs. Multumesc....
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
Florin_IT, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin_IT , utilizator 18:40, 2 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help me! opc25 opc25 De curand am avut o altercatie la servici si in conditii de \"provocare\" gen injurii i-am adresat unei colege o \"amenintare\" \"sa nu dea Deus ca tu si ... (vezi toată discuția)
Cititi va rog... probleme litigiu de munca. amenintari neplata salariului.contract de munca dorudoru dorudoru Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..Iar daca am curajul sa-l dau in judecata.La martor va taia tendoanele de la picioare. Pana pe data de: ... (vezi toată discuția)
Demisie forțată sau "viață grea" adrianfltm adrianfltm Bună ziua, Lucrez la inginer ( nu am nici un fel de atribuții de conducere, șef de echipă etc ) la o firmă din România ( prezentă în mai multe orașe ... (vezi toată discuția)