avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie invaliditate gradul 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie invaliditate gradul 3

Pensionarii invaliditate grad 3 pot realiza cumulativ venituri in baza unui contract de munca 4 ore/zi si venituri din activitati independente ( PFA, II)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 3 Iulie 2015
Raspunsul nu poate fi altul decat afirmativ la intrebarea dvs.

Art. 118 din Legea nr.263/2010 prevede :
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate; d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul iii si cim 4 ore/zi Eugenia1970 Eugenia1970 Daca o persoana se incadreaza in gradul III de invaliditate si este pensionata pe caz de boala , se poate angaja cu contract de munca de 4 ore? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez cu cim daca sunt pensionat pe caz de boala? StanGeorge StanGeorge as dori sa stiu daca o persoana care este pensionata pe caz de boala doar de 1 an poate sa mai lucreze cu cim sau part-time?sau doaqr part-time? (vezi toată discuția)