avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa plec cu copilul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa plec cu copilul din tara?

Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu sunt divortata de mai multi ani si acum sunt recasatorita.Cu fostul sot am 2copii si avem custodie comuna.Daca personal a refuzat sa imi faca imputernicire pt a iesi copilul din tara ce solutie ar mai fi ?????
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
dragalinapostolachemihaela, utilizator
sa solicitati instantei sa suplineasca aceasta consimtamantul tatalui pentru perioadele cand trebuie sa plece in contanament si pe la concursuri?
Trebuie deschis proces dar trebuie sa dovediti ca nu va da acordul scris.
Incercati sa ii faceti o notificare ca sa se prezinte la notar pentru a va da acordul scris si daca nu vrea deschideti proces.
Cum trebuie facuta notificarea?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
dragalinapostolachemihaela, utilizator
Ar fi bine ca notificarea sa fie facuta prin avocat.
Se poate speria si sa rezolvati amiabil.

Il chemati acolo la notar la o ora anume.
Vedeti insa ca, daca lucreaza poate sa nu vina...

Tatal copilului lucreaza in strainatate dar stiu ca are concediu in luna august.Dar...domiciliul lui din tara este la Suceava iar eu cu copiii locuiesc in Caransebes judet Caras Severin.E distanta mare.De 3 ani este definitiva hotararea judecatoreasca de custodie comuna avand si drept de vizita iar el in tot acest timp a sunat fata care are 16 ani abia anul asta de revelion si de ziua ei de nastere iar de vizita nici nu se ia de vorba. in cazul aceste ce trebuie sa fac??Acum si fata este mare si ar vrea sa mearga si ea in strainatate in concediu cu familia ..a vb cu el la tel si a refuzat categoric zicand ca cei trebuie ei sa plece..
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
dragalinapostolachemihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Calatoria copilului in starinatate Oana si alexis Oana si alexis Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta ... Alina Lupu Alina Lupu Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria. Problema este ca tatăl este ... (vezi toată discuția)