avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calatoria copilului in starinatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calatoria copilului in starinatate

Buna !!cum pot obtine actele necesare pt a calatori cu copilul in strainatate atata timp cat tatal nu vrea sa mi le acorde.specific ca nu ii plateste pensia ai nu il vede decat pe camera el giind plecat din tara.multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana si alexis , utilizator 23:48, 23 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați cerere solicitând instanței să pronunțe o hotărâre prin care să-i fie suplinit consimțământul tatălui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ste necesara o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui, pentru parasirea tarii, specificand locatia unde va veti deplasa, cat si pentru eliberarea pasaportului pentru minori.


Instanta de judecata poate ordona masuri grabnice, vremelnice, pe cale de ordonanta presedintiala.


Solicitati instantei de judecata ( in situatia in care autoritatea parinteasca nu va fi exercitata de catre dumneavoastra ) pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui , pentru parasirea tarii, si ,in cazul in care este necesar, si pentru eliberarea pasaportului individual pentru minor.( daca este deja eliberat, se impune predarea acestuia, catre dumneavoastra).


Raportat la principiul preeminentei interesului superior al copilului, instanta de judecata poate dispune masurile legate de cresterea si de educarea copilului minor , pe cale de ordonanta presedintiala.


Pe cale dreptul comun poate fi solutionat un alt proces, cu acelasi obiect, hotararea obtinuta pe calea ordonantei presedintiala neavand autoritate de lucru judecat cu privire la un asemenea proces.


Ordonanta presedintiala este solutionata , de regula , cu citarea partilor.



Sentinta judecatoreasca este atacabila este executorie de drept, atacabila cu apel, in termen de 5 zile de la comunicare ( daca hotararea a fost luata nefiind citate partile ) sau de la pronuntare ( fiind legal citate partile ).

Actiunea poate fi depusa si pe calea dreptului comun.


Succes.


Si daca doresc sa ma stabilesc in străinătate??ce trebuie sa fac??avem custodie comuna dar el nu o exercită.va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? suplinire acord iesire din tara cristianliviu1974 cristianliviu1974 in situatia in care hotararea este definitiva si irevocabila, pe hotarare scrie autoritatea parintesca in priviinta minorului se va exercita,in comun,de ambii ... (vezi toată discuția)