avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin un garaj doar in acte si acum nu stiu cum sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin un garaj doar in acte si acum nu stiu cum sa scap de el

Buna. Am o problema daca m-ar putea ajuta cineva va rog tare mult.Prin 1996, in fata blocului unde locuiesc era un spatiu verde mare neutilizat. Acel spatiu s-a hotarat a fi pentru contruirea garajelor. Fiecare apartament din bloc avea dreptul la un loc unde sa isi construiasca un garaj cu conditia de a detine o masina. Eu nu aveam masina.Sora mea care era vecina cu mine avea 2 masini dar avea dreptul la un singur loc unde sa isi construiasca un singur garaj. Asa ca m-a rugat sa o ajut (dorea sa isi construiasca 2 garaje) si am acceptat sa treaca o masina pe numele meu asa aveam eu dreptul la un loc unde sa construiesc un garaj. Ea si-a construit garajul dar garajul si l-a pus pe numele meu. Asadar aveam o masina si un garaj pe numele meu pe care le folosea sora mea. Ea cu sotul ei mi-a promis ca o sa intabuleze garajul si o sa il treaca pe numele lor dupa ce il termina de construit dar nu s-a intamplat. Intre timp sora mea s-a despartit de sotul ei si la partaj garajele au ramas ale sotului ei. Sotul ei nu vrea sa il intabuleze iar eu nu stiu ce sa fac sa scap de garaj sa nu mai fie pe numele meu mai ales ca mi-a venit ceva factura de platit nu e mare dar am decis sa imi rezolv problemele si sa imi pun ordine in viata. Cu masina s-a rezolvat pentru ca era veche si au radiat-o si au dus-o la fier vechi. De unde as putea incepe sau cine ar putea sa ma ajute, ce ar trebui sa fac? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:42, 6 Iulie 2015
daca garajul e pe numele dvs poate ar fi o idee sa cererti de la primarie autorizatie de demolare si sa scapati de el. s-ar putea sa fie insa nevoie de a il intabula anterior cecerii de demolare pe numele dvs. desi nu inteleg cum daca garajul e pe numele dvs la partaj ambele garaje au ramas la ex cumnatul dvs.
o alta varianta ar fi sa ii faceti o notificare prin executor pentru a rezolva problema garajului care va deranjeaza.
si nu in ultimul rand anuntati pe cei care v-au trimis factura de plata (banui ca primaria) ca sora dvs a divortat si garajele au ramas la fostul sot si sa ii trimita lui factura. anexati acestei cereri si copie a hotarrii de partaj prin care garajul a ramas la fostul cumnat.
poate primiti si alte pareri mai pertinente.
cu stima, cassy
Multumesc pentru raspuns. Garajul este pe numele meu iar partajul a fost doar o intelegere intre ei, nu prin acte. La tribunal nu s-a facut partaj si oricum daca se facea garajul nu se impartea pentru ca prin acte garajul este al meu, cum sa anunt eu pe cei care mi-au trimis factura ca defapt este al lui daca in acte este al meu? Multumesc!
incercati o mediere atunci
Daca aveti acte pe numele d-voastra il puteti vinde unui alt locatar care nu are garaj
...la ce criza de locuri de parcare e in tzara asta, nu v-ar tenta sa il inchiriati ???
...in ce zona e, poate facem un business ! :D

Alte discuții în legătură

Proprietar...fara acte Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua! In urma cu 13 ani am cumparat, impreuna cu sotul meu, un apartament si un garaj, vanzatorul fiind o ruda care tocmai se muta din localitate. Am ... (vezi toată discuția)
Act notarial fraudulos prin inselarea increderii ionijhonnie ionijhonnie Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie generata de inselarea increderii la intocmirea actului notarial de partaj voluntar. Deoarece nu stiu de unde sa incep ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! detin o anexa (garaj) langa blocul unde locuiesc, ... Loghin.Alexandru Loghin.Alexandru Buna ziua tuturor! Detin o anexa (garaj) langa blocul unde locuiesc, iar terenul pe care este construit garajul este inchiriat de la primarie pe o perioada de ... (vezi toată discuția)