avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Care este termenul de optiune succesorala, si de cand 'curge", conf.noului Cod civil ?
Optiunea succesorala (prin declaratie la notar) presupune deschiderea succesiunii ? (adica plati de taxe, etc?)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:20, 4 Iulie 2015
Termenul de deschidere a succesiunii este de 1 an de la data decesului. Succesiunea se deschide la ultimul domiciliu al celui decedat. E bine ca atunci cand deschideti succesiunea sa bagati toata masa succesorala a celui decedat pentru a fi scutit de costuri suplimentare ulterioare. Bineinteles ca puteti deschide succesiune si dupa zeci de ani dar va costa mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gina vacarescu gina vacarescu Buna ziua! Soacra mea a decedat pe data de 11.04.2010. Ne intereseaza pina la ce data trebuie facuta succesiunea bunurilor care au apartinut acesteia, ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Termen deschidere succesiune marinel12 marinel12 Buna ziua. As vrea sa stiu care este termenul limita legal pentru a deschide succesiune la notar (6 luni sau un an de la deces) fara taxe speciale si care ... (vezi toată discuția)