avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere salariu fara reducerea timpului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere salariu fara reducerea timpului de munca

buna ziua,

lucrez la o societate comerciala si de curand am fost anuntati ca ni se va reduce salariul (negociat, inscris in cartea de munca si in contract ) cu 25 % pe o perioada de 6 luni (din considerente economice ) dar fara reducerea timpului de munca la 6 ore pe zi sau 30 ore/saptamana.
daca ajuta informatia, nu am cunostinta sa existe vreun contract colectiv de munca la nivel de societate.
este legala masura pe care angajatorul vrea sa o aplice?

multumesc
Cel mai recent răspuns: vizitator curios , utilizator 15:46, 7 Iulie 2009
Angajatorul nu poate sa reduca faca nici o schimbare fara intocmirea unui act aditional semnat si de catre salariat.
Reducerea salariilor poate fi considerata o solutie de salvare a locurilor de munca....Solutia este si legala , dar este cu acordul bilateral al partilor.Micsorarea salariului nu poate fi sub minimul pe economie.
Angajatorul ar putea sa apeleze si la somajul tehnic...

Mult succes ,
Pentru a va reduce salariul negociat si inscris in cartea de munca, angajatorul are nevoie si de acordul d-v respectiv trebuie sa incheiati un act aditional la CM prin care sa se consemneze reducerea salariului, reducere pe care d-v o acceptatii. Salariul unui angajat nu se poate reduce printr-o simpla decizie interna....dar cum noi traim in Romania, angajatorii romani pot sa incerce =D>
Pentru a va modifica salariul are nevoie de acordul dvs pe un act aditional la contractul de munca.
Daca veti decide sa fiti de acord cu acest lucru, asigurati-va cel putin ca in acelkasi act se mentioneaza si salariul (intreg) acordat de la data de peste cele 6 luni propuse de angajator, pentru a avea siguranta ca dupa 6 luni se obliga sa revina la salariul initial.

Daca nu aveti contract colectiv la nivel de uniatte se aplica contractul colectiv unic la nivel national.
multumesc pentru raspunsuri.
sper sa ne ajute :)

Alte discuții în legătură

Reducere timp de lucru mihaela71 mihaela71 Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Reducere activitate unitate dghterjud dghterjud Buna, Am nevoie si eu de cateva informatii. Lucrez la o companie care doreste sa aplice, ca masura de reducere a costurilor, o reducere a programului de ... (vezi toată discuția)
Scadere temporara de salariu MCHI MCHI buna seara problema mea este urmatoarea: sunt cercetator gradul I in cadrul unui institut de cercetari din Bucuresti; de mai bine de un an institutul are o ... (vezi toată discuția)