avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scadere temporara de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scadere temporara de salariu

buna seara

problema mea este urmatoarea:
sunt cercetator gradul I in cadrul unui institut de cercetari din Bucuresti; de mai bine de un an institutul are o situatie financiara deplorabila, cauzele fiind multiple: pe langa criza, se adauga nealocarea de fonduri pt cercetare si mai ales incompetenta celor ce ne conduc...
dupa ce am fost anul trecut in somaj tehnic 3 luni, anul acesta toata lumea a trecut la program de 6 ore, incheindu-se lunar acte aditionale la contractele de munca.
mai nou, de la 1 iunie, au hotarat ca unii sa lucreze 6 ore, unii 4 ore si unii chiar 2 ore, ceea ce mi se pare bataie de joc; problema e ca aceste posibile scaderi sunt prevazute in contractul Colectiv de Munca pe institut, ca fiind temporare, pentru cazul in care institutul nu are bani de salarii.
Eu am aflat ca am fost trecuta la 4 ore pentru luna iunie, dar nu vreau sa semnez actul aditional pentru ca nu sunt multumita de cum a fost facuta impartirea personalului pe fractiuni de norma.
Intrebarea mea este: ce consecinte pot sa fie daca nu semnez actul aditional? Precizez faptul ca in contractul individual de munca nu este prevazut faptul ca mi se poate micsora salariul sau timpul de munca.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 06:39, 2 Iunie 2010
contractul individual de munca trebuie sa fie in concordanta cu cel colectiv. daca in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de societate se prevede reducerea timpului de munca, diminuarea salariului, alte masuri, pentru evitarea crizei economice sau a altor situatii de natura economica acestea se aplica chiar daca, in contractul individual de munca nu sint inserate. faptul ca o persoana sau alta dintre salariati au incheiate acte aditionale pentru reducerea timpului de munca si, implicit a salariului, pentru perioade diferite de timp nu este un motiv pentru refuzul semnarii acestor documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract individual de munca ContSters231812 ContSters231812 Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca angajatorul la care lucrez cu contract pe perioada nedeterminata, are dreptul sa-mi modifice contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Modificarea duratei muncii irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de angajator am posibilitatea legala sa modific in contractul angajatilor, la capitolul durata ... (vezi toată discuția)
Modificare timp de munca/saptamana carabela_anca carabela_anca As vrea sa stiu in ce conditii si cum poate un angajator sa modifice timpul de munca lucrat pe saptamana. Mai precis, contractele de munca ale angajatilor sunt ... (vezi toată discuția)