avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa perioada determinata

Buna ziua,

Am fost angajata pe perioada determinata de 3 luni de zile cu perioada de proba de 3 luni. Dupa 1 luna si 15 zile mi s-a comunicat ca nu corespund profesional si am primit decizia de incetarea a activitatii.
Am fost la AJOFM pentru a ma interesa de somaj dar mi s-a spus ca pentru a primi din nou somaj (facand referinta la conditia de 12 luni lucrate din 24) trebuie sa am 12 luni lucrate !! de cand s-a incheiat ultima perioada de somaj !! si ca aceasta conditie este introdusa intr-o versiune actualizata a legii - codul muncii sau legea 76/2002, nu stiu exact care.

Puteti sa-mi spuneti daca s-a actualizat codul muncii sau legea 76/2002 cu acesta cerinta suplimentara sau daca aceasta cerinta apare in alta lege in legatura cu somajul.

Nu cred ca am intrebat la biroul care se ocupa de stabilirea drepturilor de somaj ci la cel care se ocupa de suspendari, reluari.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: irina_trusca , utilizator 17:11, 6 Iulie 2015
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:

a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...

Art. 37^1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...

2. Cand ati semnat contractul individual de munca (CIM) erati in somaj sau nu?

3. Cand ati fost ultima data in somaj indemnizat si pe ce perioada?
Am fost in somaj din iulie 2014 pana in iunie 2015 cu intrerupere de 1,5 luni. Cred ca conform cu ce ati scris nu mai beneficiez de o noua perioada de somaj acum, pana nu am din nou 12 luni lucrate.
Multumesc.
Puteti sa-mi spuneti din ce an este aceasta actualizare a legii si eventual in ce monitor oficial a fost publicata? Pe internet am gasit tot felul de versiuni ale legii, dar nu am gasit aceasta cerinta.
Multumesc.
Legea nr.233 din 7 decembrie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă , publicata in Monitorul Oficial nr. 831/13 dec. 2010, a introdus art.37^1
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? cristhina2781 cristhina2781 buna ziua!am si eu o intrebare: daca in februarie 2012 am fost disponibilizata iar ultima luna care a fost platita la somaj este decembrie 2011 pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Somaj 99gyo 99gyo Am dreptul la somaj daca am avut si acum cca 10 luni? stiam ca nu se mai poate dar noul patron ne spune ca s-a scimbat legea si acum avem dreptul din nou!. ... (vezi toată discuția)
Din concediu de maternitate in somaj oana cali oana cali eu am ramas insarcinata in aprilie 2010 iar din martie pana in aprilie am fost in somaj dati de firma unde lucrez iar in aprilie ne-au chemat in apoi pentru ... (vezi toată discuția)