avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda primita pentru o contestatie pe care n-am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda primita pentru o contestatie pe care n-am facut-o privind durata unui proces

Astazi am primit acasa de la judecatorie o minuta prin care mi se comunica faptul ca mi s-a respins "contestatia" privind durata procesului. Problema este ca eu nu am facut nici o contestatie . Cine face de fapt aceasta contestatie? In dosarul despre care este vorba eu nu am nici un rol: nu sunt acuzata. Eu doar am dat o declaratie in acest dosar in perioada anchetei penale. In plus, acest dosar nici nu a fost trimis in judecata, fiind inaintat de politie catre parchet cu propunere de clasare. Nu inteleg pentru ce sunt obligata, ca "contestatara" sa platesc o amenda de 50 de lei cand eu nu am facut nici o contestatie. Exista o cerere tip pentru o astfel de contestatie?
Va multumesc pentru atentie.
Conform art.488 indice 1(1) NCPP"Daca activitatea de urmarie penala sau de judecata nu se indeplineste intr-o durata rezonabila ,se poate face contestatie,solicitindu-se accelerarea procedurii.
(2)Contestatia poate fi introdusa de catre suspect,inculpat,persoana vatamata,partea civila si partea responsabila civilmente.In cursul judecatii,contestatia poate fi introdusa si de procuror."Nu inteleg de ce ati fost obligata la plata amenzii de 50 lei,intrucat, conform art. 488 indice 6(4) NCPP"Abuzul de drept constand in formularea cu rea credinta a contestatiei se sanctioneaza cu amenda de la1.000 lei la7.000 lei si la plata cheltuielilor de judecata."
Conform art.488 indice 6(7)NCPCP"Incheierea prin care judecatorul de drepturi si libertati sau instanta solutioneaza contestatia nu este supusa nici unei cai de atac."
Eu nu am depus nici o contestatie si procesul nu e pe rol.
Mergeti sa studiati dosarul in prealabil ca sa vedeti despre ce este vorba si declarati contestatie daca considerati util.
Am vazut dosarul. Eu am trimis un mail catre Politia Romana in care spuneam ca ma tem de o eventuala tergiversare a anchetei(pentru ca nu este vorba de proces penal, si nu va fi vorba, politia cerand clasarea dosarului; am citit in lege ca numai atunci cand incepe procesul poate procurorul sa faca o cerere de tergiversare, dar in numele lui nicidecum in numele altcuiva;. Politia romana a trimis o copie a mail-ullui Politiei X... . Aceasta l-a trimis la randul ei Parchetului X.... iar procuroarea sefa a actionat, adica a inaintat mail-ul catre Judecatoria X... cu propunerea de a fi analizat acest mail ca fiind o "contestatie durata proces". In final mi s-a respins"mail-ul" si am fost condamnata sa platesc cheltuieli judiciare in valoare de 50 de lei. La un moment dat eu am avut un diferendum cu procuroarea sefa de la Parchetul X... care, într-un prim stadiu a semnat o adresa catre mine fara sa o citeasca iar acolo, pe langa faptul ca eram "botezata" cu un alt nume nu am inteles nimic din continutul raspunsului dat de procuratura pentru ca erau fraze necoerente, fara predicat. Am "taxat-o" pe doamna procuror spunandu-i ca "semneaza fara sa citeasca "si ca eu(grava imprudenta) scriu corect atunci cand cer un raspuns referitor la o cauza si am aceeasi pretentie atunci cand e vorba de raspuns. Cu alta ocazie doamna procuror sef a semnat o adresa în care se facuse o greseala de nume in ceea ce priveste faptuitorul într-un dosar penal. Am cerut din nou explicatii. Doamna procuror sef si-a cerut scuze pentru eroarea "strecurata", dar a avut grija sa ma "taxeze". E adevarat ca mi-a dat o sanctiune minora, dar prin aceasta eu trebuie sa inteleg ca nu trebuie "sa ma mai bag" sa sustin adevarul.Eu sunt cea care am sesizat fapta penala( insusirea unor burse cuvenite elevilor de catre directoarea scolii), nu sunt nici suspect, nici inculpat, nici parte civila, nici parte responsabila civilmente. Drept sa va spun ma revolta nedreptatea si lipsa de verticalitate.
Buna ziua,
Exista ORDONANTA nr. 137 din 31 august 2000 (*republicată*) privind prevenirea şi sanctionarea tuturor formelor de discriminare cu un articolul 2 alin 7 (victimizare), exista in Consiliu National pt. Combaterea Discriminarii. Exista Avocatul Poporului.
Exercitati-va drepturile civile.

Alte discuții în legătură

Petent la cncd mariacapraru mariacapraru Buna ziua. Sunt citata prin adresa oficiala ca petent într-o cauza de discriminare si victimizare conform art.2(7) din Ordonanta 137/2000(republicata) la ... (vezi toată discuția)
Petitie on-line transformata in dosar penal mariacapraru mariacapraru Am depus un memoriu la Consiliul Suprem al Magistraturii, memoriu care a ajuns la Inspectia Judiciara, pe motivul ca o petitie on-line(un mail de fapt) a mea ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune danielbaran danielbaran buna ziua :) ce este de facut? te loveste unu pe strada, sunt martori dar se feresc , unu singur zice favorabil, te duci la spital cu ambulanta , la iml ... (vezi toată discuția)