avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort spania_romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort spania_romania

buna ziua.In octombrie2007 am divortat de sotul meu ,divort de comun acord avem un copil de 9 ani care locuieste cu mine ,dupa divort am ramas cu numele de familie al fostului sot ,recent am primit o citatie de divort din romania pt. a ma prezenta in august,intentia fostului sot este de a castiga custodia copilului in romania .In prezent avem domiciliul in spania .Ce pot face ?mi-e teama pt. ca in august va pleca cu copilul in romania in vacanta si nu mi-l va aduce inapoi.Ar fi legal daca nu imi va aduce copilul avand in vedere ca el ar trebui sa respecte legea de aici ?avand in vedere ca nu ii plateste pensie alimentara?Va rog din suflet ce as putea face as avea nevoie de un avocat international pt. a ma reprezenta in instanta?
daca ati divortat deja va trebui sa aduceti la instanta din Romania hotararea judecatoreasca , asta daca este este vorba de un nou proces de divort initiat de catre sot, cu toate ca mi se pare ciudat...cred ca au dreptate colegele, mai de graba este un proces de reincredintare a minorului.
In situatia in care fostul sot nu contribuie la intretinerea minorului ( cel putin 2 luni consecutiv), puteti chiar sa-i faceti o plangere de abandon de familie , lucru care va va ajuta cu siguranta sa dovediti ca reaua credinta a acestuia...se vor avea in vedere si alte aspecte, dar trebuie sa contactati un avocat .
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reicredintare copil minor oana99 oana99 BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE ...IN URMA CU 4 ANI IN URMA DIVORTULUI COPILUL MEU MINOR FIIND A FOST DAT TATALUI SPRE CRESTERE SI EDUCARE..DUPA CATEVA LUNI AM ... (vezi toată discuția)
Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)