avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligare la intretinerea bunicilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligare la intretinerea bunicilor

Bunicii nu mai au copii supravietuitori....In cazul refuzului de a avea grija de bunici ce se poate face in forma legala deoarece nu exista intelegeri...
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:57, 10 Iulie 2015
De care fata aveți dvs grija?
O donație iese din discuție, poate un contract de întreținere sau o vanzare cu avizul instantei de tutela
Am scris ''in momentul de fata''...ati inteles gresit ...Va multumesc frumos
:D caldura mare..
totusi, nu prea inteleg

Noi cei care avem grija in calitate de nepoti

In cazul refuzului de a avea grija de bunici ce se poate face in forma legala deoarece nu exista intelegeri.

cine cu cine nu se intelege.
dvs, in calitate de nepoti, ii mosteniti pe bunici, ce sa va mai lase nora ?
Sau sunteti mai multi nepoti si numai unii ingrijesc ?
Nici o problema....2 nepoti au grija de batrani ,iar ceilalti nu,au uitat ca au fost crescuti de catre acestia...Nora este tutore...Avand in vedere dezinteresul acestora ne-am gandit sa facem o donatie....
In instanta va trebui sa demonstrati ca nora nu se ocupa de bunici si sa solicitati schimbarea curatorului si numirea dvs. Nu cred ca instanta va fi de acord sa instrainati bunurile atata timp cat batranii au pensie si va puteti descurca sa achitati costurile de hrana si intretinere, iar in caz de deces la succesiune intra toti copii, eventual nepotii in cazul in care sunt copii decedati. De donatie nu se poate pune problema. Nora nu va poate dona nimic, deoarece nu este in interesul batranilor. Trebuia sa incheiati inainte un contract de intretinere, acum consider ca e tardiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)
Mostenire minodorafaje minodorafaje Buna , suntem 2 surori , sora mea mai mare este stabilita in Franta de 8 ani casatorita fara copii, eu sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii. In toti acesti ... (vezi toată discuția)