avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS drepturi de autor

Buna ziua.
In anul 2012 lucram la o televiziune cu contract de munca si contract de cedare a drepturilor de autor. Pentru contractul de munca s-au platit toate darile, inclusiv CASS iar pentru drepturile de autor am platit impozit pe venit de 16%. Acum, in urma cu o luna am fost instiintat de anaf ca am de plata CASS pentru drepturile de autor. Este posibil sa platesc cass de 2 ori, din moment ce eram si pe contract de munca unde a fost platit? I-am intrebat de ce a venit asa tarziu instiintare si au replicat ca abia acum le-a mers softul...

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan-T , utilizator 19:22, 11 Iulie 2015
Daca ati fost si salariat in acelasi timp, nu mai trebuia platita CASS si pentru veniturile din drepturile de autor. Faceti o Contestatie la care atasati si o copie de pe contractul de munca, pentru a dovedi ca in perioada respectiva aveati si statutul de angajat cu CIM. Din Codul fiscal reiese clar ca persoanele angajate cu CIM nu trebuie sa achite CASS si pentru DDA, ci doar impozitul.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
Ioan-T, utilizator
Pentru contestatie este un model tip?
Va multumesc.
Contestatia o veti redacta dvs., invocand temeiul legal (existent la art. 296 indice 23 alin. (2) din Codul fiscal). Daca angajatorul dvs. a achitat toate contributiile sociale aferente contractului de munca, ANAF nu are indreptatire sa mai incaseze inca o data CASS si pentru DDA. Contestati decizia si vedeti ce vor raspunde!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass din venituri realizate pentru anul 2012 a unui pensionar care este si angajat Adriana_Stoica Adriana_Stoica Am primit decizia de impunere pentru CASS pe anul 2012 iar baza de calcul trecuta in decizie este doar pentru venituri din activitati independente si este ... (vezi toată discuția)
Impozit si contributii drepturi de autor izabelaelena izabelaelena Buna ziua! Am un contract de drepturi de autor care depaseste 22.800 lei/an, deci compania respectiva plateste impozit, CAS si CASS. Daca mai inchei unul sau ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie pentru drapturi de autor noidoi noidoi Buna ziua. Sotul meu a lucrat ani de zile si pe contract de munca si pe drepturi de autor (in paralel). Am o intrebare: angajatorul era obligat sa ii plateasca ... (vezi toată discuția)