avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ANAF

Buna ziua,
In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a fost trimis de la curtea de apel la parchet am primit o instiintare conform careia eram dator statului cu 260 lei. Am achitat acea suma si am asteptat definitivarea procesului. In Aprilie am primit in posta o Copie Minuta a sentintei in care se precizeaza ca sunt dator cu 260 lei cheltuieli efectuate in cursul urmaririi penale si 400 lei cursul judecatii. Am platit si cei 400 lei, dupa care luna aceasta am primit in aceeasi zi si o somatie si un titlu executoriu din partea ANAF pe suma de 660 lei avand la baza neplata cheltuielilor judiciare.
Va rog frumos daca poate cineva sa ma indrume/sa imi explice ce ar trebui sa fac pentru a anula acest titlu executoriu.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stanescucristiana , utilizator 16:09, 10 Iulie 2015
In termen de 15 zile de la comunicarea somatiei de plata ,formulati contestatie,proband ca ati achitat suma in discutie cu documentele justificative aferente
Nu trebuie să faceți nicio contestație. Trebuie să mergeți la ANAF cu dovezile de plată și să le dați o copie după ele. Va fi suficient. Doar dacă vor începe efectiv executarea, veți face contestație.
DumitruC a scris:


dupa care luna aceasta am primit in aceeasi zi si o somatie si un titlu executoriu din partea ANAF pe suma de 660 lei avand la baza neplata cheltuielilor judiciare.




Daca executorul judecatoresc a comunicat somatie de plata si titlu executoriu,rezulta ca a fost demarata procedura de executare silita

Eu mă refeream la acte de executare silită împotriva bunurilor userului, poprire, sechestru, etc. Evident că somația reprezintă act de executare.
În cazul executărilor ANAF nu este necesară contestație, au declanșat executarea neștiind că s-a plătit creanța. Se va rezolva cu o deplasare la sediul lor.



Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Asa cum vi s-a precizat de domnul ilie 1111 depuneti o cerere prin care solicitati sa vi se anuleze titlul executoriu .Anexati copii dovezi. Daca nu primiti nici un raspuns la cerere pana cand se implineste termenul in care puteti formula contestatia la titlul , contestati titlul ex la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am primit titlu executoriu si somatie de la anaf ... consuello consuello Buna seara, am primit titlu executoriu si somatie de la ANAF pentru amenda covid, Procesul verbal de amenda a fost anulat in instanta anul trecut, iar la ... (vezi toată discuția)
Suma minima pt executare silita imobiliara ContSters403290 ContSters403290 Daca de exemplu am o sulta de platit de 80000 lei plus cheltuielile si onorariu BEJ de 8500 lei total 88500 lei .Achit partial din sulta doar 73500 lei ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie executare silita anaf crisad crisad Am primit din partea ANAF o somatie de incepere a executarii silite in temeiul unui titlu executoriu (diferente impozit anual de regularizat) anexat. Si ... (vezi toată discuția)