avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... loc de veci in concesiune pe viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

loc de veci in concesiune pe viata

Am un loc de veci cu certificat de mostenitor de la mama meu,ptr un loc de veci in judetul Galati.Este ingropat tatal meu ,acum 40 ani. Vreau sa-l donez cuiva,se poate cu oasele in el? ce pasi am de urmat? multumesc!
Cel mai recent răspuns: anla2 , utilizator 21:54, 6 Iunie 2023
Din cate cunosc locurile de veci concesionate nu se pot dona chiar daca sunt mostenite deoarece nu sunt proprietate.
Luati legatura cu administratia cimitirului pentru a afla daca exista aceasta posibilitate si daca este necesar acordul administratiei ptr donatie (in fapt proprietarul terenului este admin. cimitirului) si pasii ptr efectuarea donatiei.
Donatia se face la un notariat.
Fiecare administratie de cimitir detine regulament propriu de ordine interioara,prin care sunt concret prevazute situatiile si conditiile de instrainare loc de veci
Titularul locului de inhumare a detinut dreptul si calitatea de concesiune loc de veci,
respectiv dreptul de folosinta pentru anumita perioada de timp
Dupa decesul titularului contractului de concesiune,apartinatorii sau rudele titularului,la cerere,pot obtine incheierea de nou contract de concesiune in conditiile si obligatiile fiscale aferente datei incheierii
Legal,nu se pot dona locurile de veci concesionate
Locurile de veci sunt concesionate pe durata nedeterminata, deci nu sunt in proprietate ci doar date in folosinta. La randul dvs puteti ceda acesta folosinta. In concret, daca se poate cu oseminte sau fara, discutati cu cei de la administratia cimitirului.
gerberga a scris:

Locurile de veci sunt concesionate pe durata nedeterminata,



Fiecare administratie de cimitir are propriul regulament de ordine interioara
Se incheie contract de concesiune loc de veci pentru 7 ,25,49,99 ani sau nedeterminat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate dona, indiferent dacă are sau nu oseminte. Vorbesc în cunoştinţă de cauză, deoarece, în urmă cu doi ani, mi-a fost donat un astfel de loc de veci. Problema este că, în momentul în care va trebui să înmormântaţi pe cineva acolo, persoana ale cărei oseminte se găsesc în groapa respectivă trebuie să fi fost îngropată de minimum 7 ani (dacă groapa nu are mai multe cripte). Veţi fi întrebat la administraţia cimitirului când a murit şi cum se numeşte. Atunci când veţi înmormânta pe cineva acolo, groparii vor aduna osemintele şi le vor îngropa într-un colţ al gropii, într-un sac. În altă ordine de idei, în prezent toate locurile de veci din cimitirele de stat sunt concesionate pe durată nedeterminată (chiar şi cele pe care scrie 7 ani sau altă perioadă, se transformă la Administraţia Cimitirelor în perioadă nedeterminată).
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
elenagabi, utilizator

Alte discuții în legătură

Trebuie sa deshumez 2 morti dupa 12 ani si nu stiu cum se procedeaza matildavasilescu matildavasilescu As vrea sa stiu cum procedez pentru deshumarea a 2 rude dupa 12 ani deoarece tdoresc sa vand locul de veci. Sunt amandoi intr-un cavou cu 3 cripte, eu sunt ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)