avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente necesare minor pentru plecarea in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente necesare minor pentru plecarea in strainatate

Buna ziua!
Sunt divortata si am un copil de 5 ani. Custodia copilului este comuna, fara interdictii. Anul acesta doresc sa plec cu fetita din tara si as dori sa stiu ce documente imi sunt necesare la vama, atat pentru ea cat si pentru mine. Tatal fetitei nu mai locuieste in acelasi oras cu noi.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:53, 14 Iulie 2015
Va trebuie declaratia notariala a celuilalt parinte.

[ link extern ]
La vama va trebuie pasaport pentru copil si declaratia de acord a celuilalt parinte pentru calatoria in afara tarii.
Multumesc pentru raspuns!
Am citit ca trebuie acordul tatalui pentru perioada calatoriei si tara in care urmeaza sa calatorim. Insa, as dori sa stiu daca tatal poate sa isi dea acordul pentru o perioada nelimitata si pentru calatorii in strainatate(in general). Aceasta declaratie si celelalte documentele pe care le prezint la vama trebuie traduse in limba engleza si apostilate?
Multumesc.
Nu declaratia trebuie sa fie pentru o perioada specifica (poate fi o perioada mai extinsa, ca sa nu dea declaratii in fiecare luna, daca vreti sa iesiti din tara mai des) si pentru o lista specifica de tari (trebuie enumerate numele acestora).
Cum in declaratia de acord se specifica actele cu care circula minorul si cu care circula parintele care il insoteste (numar, serie si alte elemente de identificare) perioada pentru care isi da parintele acordul nu poate depasi valabilitatea actelor respective.

De asemenea, pentru eliberarea pasaportului minorului (in caz ca nu are sau expira) aveti nevoie de prezenta sau declaratia de acord a tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de imputernicirea tatalui ? diana claudia diana claudia as dori sa stiu daca am nevoie de imputernicirea tatalui ca sa plec in romania din italia.avem o fetita de un an care are si certificat si pasaport iar eu in ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorilor din tara Andreea1995 Andreea1995 As dori sa ma ajuti cu cateva raspunsuri la intrebarile pe care doresc sa vi le adresez. Locuiesc in Romania si sunt minora. As dori sa plec impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.sunt divortata ... Alejandro1 Alejandro1 Buna ziua,vreau sa-i fac copilului meu minor pasaport.Sunt divortata de tatal copilului,el e cetatean strain,eu cu copilul,romani.Cum trebuie redactata procura ... (vezi toată discuția)