avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare concurs registrator medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare concurs registrator medical

Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru concurs(respins verbal initial, acceptat la selectia dosarelor desi nu am vechime in specialitate- dupa lungi discutii privind hg sau oms -criteriile de participare la concurs). La proba scrisa 5 persoane au luat note sub 7. Desi inteleg ca hg 497/2010 privind regulamentul de org si functionare..... unde scrie ca trebuie sa iei nota 7 ca sa poti sustine interviul. Ma intreb.. e legal ca cele 5 persoane sa treaca proba scrisa? Daca nu, unde ar trebui sa m-a adresez pentru a anula concursul pentru regist. medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 14 Iulie 2015
Da, este perfect legal ca toti candidatii sa treaca de proba scrisa. Nu trebuie ca o persoana sau mai multe sa pice proba scrisa.

In acest conditii, departajea se va face la celelalte probe.

HG 497/2010
Art. 6
(1) Concursul consta dintr-o proba scrisa si o proba orala sau interviu.
(2) Proba scrisa consta in redactarea unei lucrari sau rezolvarea unui test-grila, dupa caz, in prezenta comisiei de concurs.
(3) Pentru functiile din activitatea de intretinere-reparatii, de deservire, paza si curatenie, precum si alte categorii de personal stabilite de conducatorul institutiei publice, proba scrisa poate fi inlocuita cu proba practica.
(4) Fiecare proba a concursului va fi notata cu note de la 1 la 10 de catre fiecare membru al comisiei de concurs.
(5) Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina la fiecare proba cel putin nota 7. Promovarea probei scrise este obligatorie pentru sustinerea probei orale.
(6) Stabilirea candidatilor care urmeaza sa ocupe posturile vacante scoase la concurs se va face in ordinea mediei generale, determinata pe baza mediei aritmetice a notelor obtinute de catre candidati la fiecare proba.
(7) Probele se sustin in limba romana.
Exact cum spuneti si d-vstra conf. Hg. 497/2010 art.6 (5)-Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina la fiecare proba cel putin nota 7. Corect? Si atunci candidatii cum au fost admisi la proba scrisa cu note de 6.20; 5.80..... toate sub 7?
Intrebati comisia care a validat aceste note si i-au declarat promovati la proba scrisa.

Dvs aveti posibilitatea sa contestati rezultatele respective.
Da, am acesta posibilitate, dar unde? aceasta era si intrebarea initiala.
Art. 21 din Regulament:
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la concurs, candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor pentru fiecare proba a concursului, la sediul institutiei publice organizatoare a concursului, sub sanctiunea decaderii din acest drept.

Contestatia se depune la institutia organizatoare, iar In cazul respingerii contestatiei candidatul se poate adresa instantei de contencios administrativ, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post ... Rebeca87 Rebeca87 Bună ziua, am participat la concursul de ocupare a unui post vacant de secretar la o școală. După proba scrisă si afișarea lucrării +barem am sesizat ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen edy21 edy21 Cum pot contesta un examen sustinut pentru ocuparea unui loc de munca,deoarece din 6 persoane 5 au luat note sub 5 si una nota 9.87. ... (vezi toată discuția)
Contestatie examen ocupare posturi in domeniu sanitar. radinschipaul radinschipaul Sunt mihnit,cuprins de revolta chiar, de rezultatele unui concurs de ocupare posturi in domeniu sanitar organizat intr-un spital de provincie aflat in reteaua ... (vezi toată discuția)