avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cotizatia UAP
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cotizatia UAP

Ce reprezinta cotizatia UAP ? Aceasta cotizatie este ca sinonima cu cotizatia de sindicat? Este o cotizatie fixa / persoana proprietar?
Ce presteaza UAP ca sa solicite aceasta cotizatie? Care este actul normativ care stabileste valoarea cotizatiei UAP si obligatia proprietarilor de a plati aceasta cotizatie?
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
stelu2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:14, 14 Iulie 2015
@cyan

Reprezentarea membrilor in relatia cu furnizorii sau autoritatile o face presedintele asociatiei

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari poate sa fie un proprietar interesat sa reprezinte interesele asociatiei de proprietari in relatiile cu tertii
In situatiile in care presedintii de asociatie sunt constienti ca anumite situatii sunt complexe,
implica experienta si stapanirea dispozitiilor in anumita directie,pot apela la ajutorul unor formatiuni de reprezentare si aparare a intereselor asociatiilor de proprietari
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu am gasit UAP Constanta care a fost incantata ca isi poate plati chiria imobilului unde isi are sediu,colectand cotizatiile de la proprietarii nevinovati.

Cine are dreptul de a hotara afilierea AP la UAP ? adunarea Generala ,Comitetul Executiv sau presedintele AP ?
In cazul unui sindicat ,daca nu mai vrei sa fi membru in sindicat, faci cerere de renuntare.
Daca UAP reprezinta interesele AP in relatiile cu furnizorii , acestia inseamna ca ar trebui sa fie prezenti si sa semneze contractele pe care le va incheia AP cu furnizorii,si sa reprezinte AP in instanta ? In cazurile ISTA, APANOVA, DISTRIGAZ ,ELECTRICA -AP? Acesti furnizori fiind de fapt societati din subordinea primariei.
Daca reprezinta interesele AP, de ce la inceptul fiecarui an nici un reprezentat din primariei nu participa la AG ?
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Adriantot, moderator
stelu2015 a scris:

Uniunea Asociatiilor de Proprietari care este in subordinea primariei locale.

Daca este in subordinea primariei nu este in regula.
Verificati daca exista in organigrama primariei exista o astfel de forma de organizare.

Cotizatia este trimestriala / bloc.La noi a fost impusa de adminsitrator/fisa de intretinere.

Administratorul nu poate impune plata unei cotizatii fara existenta unui acord de asociere la organizatia respectiva.
Presedintele AP este reprezentantul proprietarilor. Cu el trebuie sa discutati aspectele legate atat de afilierea la UAP cat si cele de cotizatie.
Afilierea AP la astfel de organizatii nu o poate face decat adunarea generala.

Sa inteleg ca nu toate Asociatiile de Proprietari platesc aceasta cotizatie UAP ?

NImeni nu poate fi obligat sa plateasca cotizatii daca nu exista afiliere cu acordul AG a proprietarilor.

Cu presedintele AP sau membrii CEx ati discutat? Ce spun despre aceasta afiliere si cotizatie?

Intre timp contestati listele de plata in care v-au impus plata cotizatiei si amenintati-i ca ii dati in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul - obligatia de a alege sa te afiliezi la uap. stelu2015 stelu2015 Cine are dreptul de a hotara afilierea AP la UAP ? adunarea Generala ,Comitetul Executiv sau presedintele AP ? In cazul unui sindicat ,daca nu mai vrei sa fi ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a rãspunde la o scrisoare recomandatã. tanis tanis Cui trebuie să mă adresez în cazul în care presedintele și comitetul executiv refuză să-mi răspundă la o scrisoare recomandată cu confirmare de ... (vezi toată discuția)
Rau platnic la cotele de intretinere liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. Suntem o asociatie de proprietari care nu suntem inscrisi la UAP. Putem chema in instanta fara sa fim reprezentati de ... (vezi toată discuția)