avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de prestari servicii

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pot sa inchei un contract civil de prestari servicii cu o persoana fizica ce realizeaza la firma prelucrarea normelor de protectie a muncii si completeaza fisele de instruire. Mentionez ca pana acum am avut cu persoana respectiva CIM cu timp partial (2 ore/zi ), insa administratorul vrea sa reducem costurile cu angajatii si vrea sa incheiem alt tip de contract. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 08:50, 9 Iulie 2009
Daca persoana respectiva indeplineste conditiile legale prevazute in Legea 319/2006 si Normele metodologice pentru a presta aceste servicii :
Art. 28. - Serviciul extern de prevenire şi protecţie asigură, pe bază de contract, activităţile de prevenire şi protecţie în domeniu.
Art. 31. - Serviciul extern de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:
a) să dispună de personal cu capacitate profesională adecvată şi de mijloacele materiale necesare pentru a-şi desfăşura activitatea;
b) să fie abilitat de Comisia de abilitare a serviciilor externe de prevenire şi protecţie şi de avizare a documentaţiilor cu caracter tehnic de informare şi instruire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în conformitate cu procedura stabilită la art. 35-45.
Pentru a incheia un astfel de contract, persoana in cauza trebuie sa fie persoana fizica autorizata precum si sa detina toate atestarile si autorizatiile aferente desfasurarii unei astfel de activitati.
Dupa cate inteleg contract de prestari servicii nu pot sa inchei decat daca respectivul este persoana fizica autorizata. In aceste conditii, cum as putea sa procedez ? Ce fel de contract pot sa inchei ?
1. Fie in continuare cu CIM cu program partial
2. Fie incheiati cu o societate sau un PFA abilitat un contract prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm si aparare impotriva incendiilor elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Daca la o firma cu 20 angajati, am un angajat cu norma partiala de 2 ore/zi responsabil SSM/AII cu certificarile necesare, sunt obligata sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii de securitate si sanatate in munca ady1313 ady1313 Am un SRL din 2003 si vreau sa stiu cum pot sa prestez servicii de SSM daca am facut un curs in domeniu de 80 ore(cod CAEN il am). De ce aprobari am ... (vezi toată discuția)
Modalitate angajare femeie de serviciu bloc Dmgirl Dmgirl Cum se poate agaja o femeie de serviciu la bloc? Prin CIM? Conventie civila? Contract prestari servicii (dar in acest caz ea are PFA)? Si cum se poate face ... (vezi toată discuția)