avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de preemtiune al primariei la o cladire care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de preemtiune al primariei la o cladire care nu e istorica

Buna ziua, vreau sa vand un apartament intr-un bloc turn cu 10 etaje construit in 1973, si mi se solicita sa depun o gramada de acte la Directia Pentru Cultura pentru dreptul de preemtiune al primariei, deoarece blocul figureaza pe un Bulevard unde sunt si ceva cladiri istorice. Pierd timp si bani incercand sa obtin un act pentru un bloc care nu e cladire istorica. Cum e posibil asa ceva? Primaria nu ar trebui sa aibe inventariate cladirile istorice? Ce pot face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nyykk , utilizator 18:56, 27 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Ministerului Culturii si Cultelor imi solicita: formular tip, plan de incadrare in zona si plan situtie, plan cadastral imobil si spatiu supus vanzarii intocmit de un specialist in cadastru imobiliar (releveu) Fotografii imobil interior/exterior (usi, geamuri, calorifere pardoseli, etc.) Extras CF apartament, extras cf in extenso ( adica pe 88 de apartamente cate sunt in loc) act cumparare legalizat, planuri imobil. Deci toate astea ca sa le obtin = timp+bani, ca sa-mi dea hartie ca nu e monument istoric. Cine a mai pomenit bloc turn monument istoric + ei au dosarul cu blocul in arhive pentru ca acum 6 ani a fost reabilitat blocul cu fonduri de la primarie. Dar nu iii intereseaza sa-si faca treaba si sa aibe undeva specificat ca nu e cladire istorica, ne pune pe noi, cetatenii pe drumuri pe timpul si banii nostrii.....
~ Conținut șters la cerere ~
Exact! Doar ca ei nu stiu situatia din teren, pentru ca nu-i intereseaza, si nici macar nu au actualizat baza de date cu dosarele pe care le au in arhiva. Pe de alta parte, azi m-a sunat o doamna din primarie, de la directia fiscala, care m-a somat sa-i duc actele de proprietate si certificat energetic pe apartament, altfel nu-mi elibereaza certificatul fiscal. Cand am spus ca pe site primarie nu scrie asa ceva, ca am depus copie buletin, formular tip si chitanta plata serviciu, mi-a replicat ca ea poate sa ceara ce vrea, ca nu conteaza ce spune site-ul primariei. Pai eu pe ce am platit impozit atatia ani, daca nu pe apartamentul care figureaza la ei? I-am spus sa faca ce vrea, un raspuns tot trebuie sa-mi dea. Astept sa vad, sunt hotarata sa o dau in judecata pe doamna personal, pentru abuz in serviciu, in caz ca nu-mi elibereaza certificatul fiscal pe persoana fizica. Traim in RO si ne luptam cu prostii si incompetentii angajati in institutiile publice pe pile, pe banii pe care ii platim noi din taxele si impozitele din ce in ce mai mari, si mai sunt si obraznici pe deasupra.
În București ca și în alte orașe, sunt liste făcute cu zonele protejate și casele din aceste zone.
Blocul d-voastră , probabil nu este un bloc protejat dar face parte dintr-o zonă protejată. Așa că, ori căutați d-voastră lista cu aceste zone protejate sau pur și simlu faceți o cerere către Primărie și solicitați să vi se comunice dacă zona din str........ este o zonă protejată și dacă la nr. .... respectiva clădire este monument istoric.Direcția urbanism al primăriei este obligată să aibă aceste date și mai ales este obligată să dețină pl. cadastral al blocului. nu să vă oblige pe d-voastră să-l faceți. Vă asigur că-l au dar lenea este mare.

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil monument istoric vs drept preemtiune micha69 micha69 Buna ziua! Am o mare nelamurire: in 2002 am cumparat parte dintr-un imobil (mai exact parterul) printr-un contract de vanzare cumparare la notariat. ... (vezi toată discuția)
Evaluator monument istoric aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Pentru evaluarea financiara in vederea cumpararii a unui imobil monument istoric clasat in grupa B, de ce fel de evaluator am nevoie? Cu ce fel de acreditari? (vezi toată discuția)
Conditiile incadrarii unui imobil in monument istoric ama ama buna ziua, m-ar interesa in ce situatie un bun imobil poate fi introdus pe lista imobilelor clasificate ca monument istoric. Care sunt criteriile si ... (vezi toată discuția)