avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract schimb terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract schimb terenuri

Cum se poate anula un contract de schimb de terenuri, care au rol de cale de acces privata pana la casa? dupa ce am primit acceptul bancii pentru schimbul cote indivize din caile de acces (casa si drumul sunt ipotecate), am semnat contractul de schimb cu vecinul care a ”gresit” si si-a asezat o bucata de casa pe calea de acces initiala, s-a facut notificarea la OCPI si s-a schimbat si ipoteca. insa drumul initial de acces era drept, o masina de pompieri putea intra cu spatele, la fel ca orice camion. Noul drum are doua unghiuri drepte, si nu permite accesul unor masini mai mari de 6-7 m lungime pana la casa, iar vecinul cu ”greseala” a inceput sa puna conditii privind taierea colturilor pentru acces auto.
Cel mai recent răspuns: fellixthecat , utilizator 18:35, 24 Iulie 2015
Ce motiv de anulare aveti? Va recomand sa consultati un avocat. Aparent, consimtamantul dvs. nu a fost viciat prin eroare/dol intrucat credeati in mod naiv ca daca se va modifica granita parcelelor vecinul va renunta de buna voie la conturul propriei case, desi nu avea nicio obligatie legala. Situatia nu este simplu de rezolvat.
Vad mai degraba o raspundere, insa nu cunosc situatia din teren si din CF.
Multumesc pentru raspunsuri! Se pare ca intre timp situatia creste in tensiune. Linia noua a drumului este ca un patru, fata de drumul initial in linie dreapta.
Ma intereseaza ce motiv legal exista, ca de exemplu accesul greu al pompierilor in caz de incendiu, astfel incat vecinul sa trebuiasca sa creeze toate conditiile pe care le aveam initial. Incerc sa vand casa, iar cumparatorii se intereseaza de accesul auto in curte.
Initial puteam intra cu auto, inclusiv camion in curte, dar in urma situatiei din teren, accesul auto in curte este foarte dificil, latimea drumului nu permite curba decat cu foarte multe manevre.
Situatia tensionata s-a creat deoarece, initial, a fost de acord verbal (cu martori) sa construiesc gardul tesit, cedand 2 mp. Acum, din diverse motive, ma ameninta ca darama gardul cu baza de beton, achitat in intregime de mine, sa-si reia cei 2mp. Bineinteles, acest lucru modifica inclusiv pozitia portii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces micsorat in latime. buna ziua, in 2002, am cumparat un teren de 600 mp, dintr-un ... nemesisd nemesisd Buna ziua, In 2002, am cumparat un teren de 600 mp, dintr-un lot mai mare, care nu avea acces direct la strada. Conform c/v, citez \" Eu, vanzatorul, ... (vezi toată discuția)
Obstructionarea accesului la casa a autovehicolului HeniuV HeniuV In primul rand scuze, am scris autovehicol, in loc de autovehicul. E putin complicat, dar sper sa ma ajutati. Suntem trei proprietari. Accesul la drumul de la ... (vezi toată discuția)
Drum acces proprietate privata nmele nmele Buna ziua! As dori sa va intreb, in cazul in care cineva nu te mai lasa sa folosesti drumul care deserveste o proprietate privata, se poate face ceva legal? ... (vezi toată discuția)