avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare apartament Prim Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare apartament Prim Casa

Buna ziua,

Am achizitionat un credit Prima Casa de la BCR in 2010 pentru un apartament. Acum as vrea sa il vand avand in vedere ca au trecut cei 5 ani in care nu il puteam instraina. Am fost la BCR iar cei de acolo mi-au spus ca pot sa il vand dar cumparatorul poate sa vina doar cu banii cash, nu poate accesa un alt credit imobiliar. Conform spuselor lor, aceasta este o norma interna intrata in vigoare recent.
Intrebarea mea este, avand in veder ca legea spune ca pot sa instrainez apartamentul prin oric mijloc, credit, cash, alt credit prima casa, normlele lor interne sunt peste lege? Pot sa ii dau in judecata sau trebuie sa ma conformez normelor lor interne?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:29, 21 Iulie 2015
Depinde de interesul si prioritatile dvs
Daca doriti sa clarificati temeinicia si legalitatea conditiilor impuse de catre creditor ,puteti demara desfasurarea de demersuri inclusiv in instanta,demersuri care presupun stres,efort,
timp si nu garanteaza hotarare favorabila dvs
Daca doriti instrainarea bunului imobil,puteti desfasura demersuri atat catre banca cat si catre agentiile de intermediere vanzari bunuri imobile
Multumesc de raspuns.
In mod evident interesul meu este sa vand nu sa pierd timpul judecandu-ma cu banca.Se pare ca nu exista inca niste proceduri clare pentru reglementarea vanzarilor de imobile cumparate prin acest program, primesc raspunsuri diferite de la banca , de la fondul de garantare de la alte banci. Intrebarea mea era strict legata de ultima instanta cand am epuizat toate celelalte mijloace.
buburucea a scris:

primesc raspunsuri diferite de la banca , de la fondul de garantare de la alte banci.

Procedura de instarinare imobil dobandit prin programul prima casa este standard,dar fiecare creditor impune propriile conditii
Fondul de garantare are interesul de recuperare credit
Atat actuala banca cat si fondul de garantare mai intra in discutie doar daca intentionati sa benefiati de programul achiziei a doua casa si sunteti interesat sa colaborati cu aceiasi banca si fond de garantare
dar cumparatorul poate sa vina doar cu banii cash, nu poate accesa un alt credit imobiliar.

depinde de banca
Sunt banci care accepta plata prin credit
Da, stiu ca sunt banci care accepta plata prin alt credit , doar ca pe mine nu ma ajuta cu nimic asta , atat timp cat eu am creditul la BCR si ei accepta DOAR banii cash . Nu inteleg cum o nota interna de banca poate sa prevaleze asupra legii. In aceste conditii eu ce fac? Un cumparator cu banii cash slabe sanse... deci raman cu apartamentul asta o viata pentru ca cei de la BCR nu ma lasa sa vand decat cu banii jos? Nu mi se pare logic, atat timp cat cumparatorul ia credit tocmai ca sa achite creditul meu deci banca isi recupereaza banii. Cum as putea eu de exemplu sa beneficiez de noul program prima casa, sa vand apartamentul mai mic pe care il am acum si sa cumpar altul mai mare, daca in momentul in care gasesc cumparator imi spun ca trebuie sa vin cu banii cash?
Dar și dacă se cumpără din credit, la banca dvs tot CASH intră, să știți.
Găsiți dvs un cumpărător, că sigur nu veți primi refuz de la Bancă. Dacă îl dau, trebuie să îl motiveze. OPC are plan de amenzi.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat prin prima casa Daniela_83 Daniela_83 Buna ziua tuturor, Am cumparat in ianuarie 2011 un apartament prin programul Prima Casa. Pentru ca eu si prietenul meu nu eram casatoriti, el nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare prima casa dupa 5 ani Kroe Kroe Buna ziua De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)