Am achizitionat un credit Prima Casa de la BCR in 2010 pentru un apartament. Acum as vrea sa il vand avand in vedere ca au trecut cei 5 ani in care nu il puteam instraina. Am fost la BCR iar cei de acolo mi-au spus ca pot sa il vand dar cumparatorul poate sa vina doar cu banii cash, nu poate accesa un alt credit imobiliar. Conform spuselor lor, aceasta este o norma interna intrata in vigoare recent.
Intrebarea mea este, avand in veder ca legea spune ca pot sa instrainez apartamentul prin oric mijloc, credit, cash, alt credit prima casa, normlele lor interne sunt peste lege? Pot sa ii dau in judecata sau trebuie sa ma conformez normelor lor interne?
Am primit un raspuns oficial de la BCR cum ca apartamentul se poate instraina fie prin preluarea creditului de catre alt cumparator eligibil , fie prin vanzarea catre un alt cumparator eligibil care poate sa vina fie cu banii cash , fie sa acceseze un credit , dar doar credit Prima Casa si doar de la BCR. Multumesc de raspunsuri :)
Da, ceea ce spun ei este că nu poate fi luat un alt tip de credit de la ei. Dar, dacă acel cumpărător va lua credit de la altă bancă și va plăti prețul la ei în cont, nu au cum să se opună și nu au de ce să verifice ce credit ia acel cumpărător.