avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare Prima casa dupa 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare Prima casa dupa 5 ani

Buna ziua

De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010.

Dupa ce am obtinut acordul de la Ministerul Finantelor Publice, cei de la banca mi-au respins cererea pe motiv ca aceasta hartie, semnata si parafata de reprezentantii MFP, nu este ceea ce isi doresc ei. Dar nici nu stiu ce isi doresc, fapt pentru care departamantul juridic fabrica acum, in clipa in care eu vorbesc cu dvs., un draft special pentru mine, cu care eu sa merg din nou la MInister pentru a fi semnat.
Dupa ce obtin acest acord compus si acceptat de BCR, voi obtine si acordul bancii spre a vinde.

Nu inteleg. Sunt primul caz de client BCR care vinde o casa obtinuta prin Programul PC acum 5 ani si jumatate si eu deschid drumul procedurii corecte? Sau isi bat joc de mine?

Un nou acord de la Minister nu pot obtine batand din palme, ci in max. 30 zile lucratoare, iar cumparatorul se asteapta ca peste 3 zile sa ii vand casa (am toate actele facute si promisiunea verbala a reprezentantilor BCR Unic ca in 3 zile obtin acordul lor, data acum 8 zile).
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
Kroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rosseleinesss , utilizator 22:39, 11 Februarie 2016
Nu ati solicitat in primul rand acordul bancii pentru a vinde?
Banca nu v-a pus la dispozitie o lista cu documente pe care sa le prezentati in vederea aprobarii (sau modele de docuemente)?

Daca ati fost intai la banca si nu v-au informat cu privire la documentele necesare atunci in mod sigur isi bat joc de dvs..
Sigur ca am fost mai intai la BCR...si nu numai la sediul lor din Unic, ci si la Universitate. MI-au acceptat actele si am o cerere cu nr. de inregistrare.

Mi-au spus ieri, dupa 7 zile de asteptare a acordului din partea lor, ca acordul de la minister a fost respins de "colegii nostri", pe motiv ca nu este un acord propriu zis, ci o informare privind posibilitatea de a vinde. Acordul Ministerului contine numele meu, adresa locuintei pe care urmeaza sa o vand si extras din legea care imi permite acest lucru.

Dupa insistente am aflat ca este vorba de colegii lor de la departamentul Creditare.
Nu stiu unde sa merg si ce sa fac...iar in acest timp se povesteste ca departamentul juridic al BCR imi fabrica special un draft...asta reprezentand, citez, o favoare din partea bancii.
Luati partea buna a lucrurilor, i-ati pus la treaba!
Peste tot sunt indivizi de acest tip.
Noroc nostru ca prostia nu doare si nu este contagioasa, altfel prin banci si autoritati ...
Eu iau mereu partea buna a lucrurilor. Numai ca miercuri, adica pe 1 iulie, eu trebuie sa semnez contractul de vanzare cumparare, altfel pierd cumparatorul, imi expira actele...
Am nevoie de un contact...de un om istet la BCR care sa ma descurce in itele tesute tot de BCR in jurul acestei captive Prima Casa.
De expirat nu pot expira decat certificatul de atestare fiscala si extrasul de carte funciara pentru informare.

Faceti un act aditional la antecontract de prelungire a termenului cu inca 2 luni.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)
Prima casa - pot vinde mai devreme de 5 ani? benibeni benibeni Buna ziua, Am achizitionat de curand o locuinta prin prima casa pe care as fii tentata s-o vand in urmatoarea perioada. Conform ctr de garantare cu FNGCIMM, ... (vezi toată discuția)