avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a schimbat continutul

Buna ziua. In data de 09.07.2015 am trimis prin cadrul curieratului Cargus un ,,Iphone 6 nou - gri - cu seria IMEI: 356977064852634". Coletul avea ramburs 2599 Ron. La Targu Mures Agentul de la curierat a cerificat continutul coletului, atat seriile cat si integritatea coletului, apoi l-a impachetat si a plecat cu el. A doua zi coletul a ajuns la Targoviste. La livrarea coletului la Targoviste, agentul de acolo fiind neatent la verificare coletului de catre Destinatar, nu a observat ca destinatarul intre timp a schimbat continutul cu un alt telefon, apoi a refuzat sa primeasca coletul.
Am facut sesizare la curierat, curierul de la ,targoviste a facut plangere la politie.
Raspuns inca nu am primit de la cargus. Au zis ca au 5 zile sa dea un raspuns oficial.
As avea intrebarea daca nu ma despagubeste curieratul pot sa ma duc sa-indau in instanta?
Este incidenta raspunderea transportatorului, insa la randul lui are un drept de regres impotriva celui care a savarsit infractiunea (daca exista asa ceva). Se vor face cercetari si se va stabili. Daca sunt vinovati vor plati, insa ...dureaza.
faceti si dvs plangere la politie si spuneti ca banuiti pe cei 2, agentul de la firma de curierat si destinatarul. Nu uitati sa scrieti in -plangere ca cereti sa se ridice inregistrarile video si convorbirile telefonice cu dvs de la firma de curierat si toate actele interne pe care ei le intocmesc de la preluarea comenzii pana la ducerea ei la destinatar. Aceleasi lucruri cereti si de la firma de trasport tot in plangerea adresata politiei, cu mentiunea ca aici scrieti ca nu banuiti cine ar putea fi faptuitorul.
pentru a sti daca puteti da in judecata firma de curierat cititi cu atentie conditiile de pe site-ul lor, deoarece banuiala mea este ca au pe undeva ascunsa o clauza scrisa cu minuscule care ii exonereaza de plata vreunei despagubiri in astfel de situatii si eventual contractul dvs cu ei daca ati semnat vreunul.
cu stima, cassy
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
cassy, utilizator
initial depuneti plangere la politie impotriva firmei de curierat,precizati datele de identificare produs,copii ale documentelor acestuia de provenienta
Reprezentantii acesteia au competenta sa justifice inlocuirea produsului
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2015
Admin, administrator
Daca e vina firmei de curierat aceasta va va despagubi de buna voie sau prin proces.
Partea penala este problema lor cu acel individ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica MSAndrei MSAndrei Buna ziua! In urma cu ceva timp (aproximativ 10 zile) am comandat un telefon mobil de pe site-ul de cumparaturi online mercador.ro. In anunt se putea citi cum ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat mai pot face ceva ? Anonymous94 Anonymous94 Salut ,acum 5 zile am trimis prin posta romana un iphone 4 si trebuia sa primesc un samsung galaxy s3 dar nu am primit nimic ..mai pe scurt eu am trimis ... (vezi toată discuția)