avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Problema pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Problema pensie de urmas

Buna ziua.
În octombrie 2014 am depus Casei Militare de Pensii o adeverinta de la facultate, si primesc pensie de urmaş militară. În decursul sem.2, am fost declarată exmatriculata asa ca m-am retras de la facultate, însă continuu sa primesc pensie chiar si acum. Eu plănuiesc sa mă înscriu la o altă facultate în toamnă.
Întrebarea mea este: ce se întâmplă daca nu am anunţat Casa de pensii vis-a-vis de întreruperea de studii? Daca trimit luna asta cerere de sistare, ei vor verifica la facultate? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 15 Iulie 2015
1. Adeverinta pe care ati dus-o acum un an este valabila pana la 31 octombrie 2015 si veti primi pensia de urma pana la acea data.

2. Daca duceti alta adeverinta pana la 1 noiembrie 2015 veti primi in continuare pensia de urmas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt. facultate standan123 standan123 Buna ziua! Am o intrebare legata de pensia de urmas.Momentan am 19 ani si sunt student in anul 1 la o facultate particulara , la zi si primesc pensie de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia in continuare de pensia de urmas? ralucaanca ralucaanca Buna ziua, as avea nevoie sa ma lamuriti va rog cu o problema. Sunt studenta la o anumita facultate, si beneficiez de o pensie de urmas, in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Lamurire pensie militara de urmas abe_eugen8920 abe_eugen8920 sunt student la masterat in anul 2, varsta de 23 de ani si as dori sa stiu daca in momentul cand termin masteratul si ma inscriu la a doua facultate mai ... (vezi toată discuția)