avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua, am o fetita de 1 an si 10 luni, eu sunt angajat pe perioada nedeterminata de 11 ani, sotia nu a lucrat inainte de nasterea fetitei, nu am intrat in concediu crestere copil si beneficiez de stimulent de insertie de 1 an si 10 luni.
Sotia s-a angajat in urma cu 10 zile pe o perioada determinata de 1 luna.
Intrebarea este: Mai beneficiez de stimulentul de insertie in aceasta perioada?

Cel mai recent răspuns: ionnita , utilizator 15:20, 16 Iulie 2015
Beneficiati in continuare de stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
Multumesc frumos.
Mai am o intrebare:- sunt obligat sa intru in CCC o luna de zile, si daca se pierde stimulentul de insertie daca intru o luna in CCC? Multumesc!

1. Solicitarea directa a suplimentului de insertie (fara a intra in CCC) presupune ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. Asadar acum nu mai puteti solicita CCC deoarece copilul are deja 1 an si 10 luni.

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

4. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Persoana îndreptăţită solicită direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-şi opţiunea de a beneficia de concediu de creştere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

Solutie:
Persoana îndreptăţită poate solicita direct stimulentul de inserţie, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplineşte condiţiile pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. Dacă la momentul cererii persoana solicită de la început stimulentul de inserţie, se consideră că şi-a exprimat opţiunea pentru varianta de concediu/indemnizaţie lunară sau, după caz, stimulent, prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 111/2010. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă persoana poate reveni în concediu de creştere a copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente concediului şi poate continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care se reîntoarce la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.
Multumesc frumos! O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie de la data nasterii copilului si pana ce acesta implineste 2 ani ciurea_andrei ciurea_andrei Sunt SGP (soldat/gradat profesionist),lucrez in MAPN din 2006 si acum am devenit tatic. Sotia nu are servici si nici nu poate sa beneficieze de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ionut4 ionut4 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot sa renunt la stimulentul de insertie in favoarea concediului de maternitate.Mentionez ca am 7 luni de cand primesc ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie lyl02 lyl02 as vrea sa stiu daca pot beneficia de stimulentul de 500 lei fara a intra in concediu de crestere a copilului. mentionez ca sotia nu lucreaza, iar eu sunt ... (vezi toată discuția)