avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vanzator cu studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vanzator cu studii medii

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca pot angaja o persoana in postul de vanzator (avand terminate doar studiile unui Colegiu de Stiinte ale naturii) si daca nu este necesar sa mai faca si un curs de pregatire de vanzator?
Ea are experienta in vanzari, doar ca nu are studii in domeniu. Cum trebuie s-o angajez? ca muncitor calificat sau necalificat? Poate un muncitor necalificat sa fie angajat ca vanzator?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters35940 , utilizator 14:32, 28 Septembrie 2009
Avand in vedere ca are studii medii o puteti angaja ca vanzator cod cor 522004 sau lucrator comercial cod cor 522006.
Va multumesc.
Asta inseamna ca va fi angajata ca muncitor calificat cu studii medii?
Cei de la ITM mi-au spus ca trebuie sa aiba un curs de vanzator, acreditat de Ministerul muncii, altfel, nu poate fi angajata.
Eu nu cred ca e corect, deoarece postul de vanzator necesita studii medii si daca ea are experinta buna si ma satisface ca angajat, de ce ar mai trebui sa mearga la acest curs neaparat? E ilegal s-o iau fara cursul de vanzator?
Mai ales acum, in aceasta perioada grea, cand nimeni nu mai lucreaza pe specialitate, din nevoia de a aduc eun ban in casa.
Poate se mai da cineva cu parerea, va rog mult!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cei de la ITM trebuia sa va spuna si actul normativ in care spune ca nu poti angaja un vanzator fara cursuri de specialitate.
2. Era vorba, cu ceva timp in urma, despre asa ceva dar nu mai stiu ce s-a facut.
3. Dvs. o angajati direct pe post de vanzator, fara sa mai intrebati pe cei de la ITM. Nu vi se va intampla nimic.
4. Colega mea, @dana dgb, v-a spus cum.
Succes!
Va multumesc mult.
O zi buna.
Este vorba despre LEGEA Nr. 650 din 7 decembrie 2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă in care se specifica ca nici o persoana nu poate lucra in comert sau alimentatie publica fara calificare si fara sa fi absolvit un curs de igiena.

Alte discuții în legătură

Angajare vânzător fara studii economice Abrambureala Abrambureala Buna ziua, Suntem o firma nou deschisă - SRL, cu obiect de activitate producție si comerț. 1) Vrem sa angajam ca vânzător (sau lucrător comercial) o ... (vezi toată discuția)
Stabilire nivel salar ametist ametist Daca am un angajat care nu are bacalaureatul dat, dar are un curs facut de "TEHNICI DE COMERCIALIZARE MARFURI" cu durata de 30 ore la Camera de Comert, pe ce ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca niko79 niko79 Buna ziua! Imi puteti spune ce studii sunt necesare pentru functia de vanzatoare? Dar lucrator comercial? (comert cu amanuntul prod. nealimentare) si unde pot ... (vezi toată discuția)