avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecin agresiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecin agresiv

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la tara de cativa ani. Agresiunile sunt in general verbale: injuraturi, amenintari (ca ii da foc, ca o omoara, etc.) insa mai nou au ajuns la distrugeri (a spart tigla dupa o cotineata de pui si dupa intrarea in beci iar ultima a fost arderea capitei de fan si gradinei cu o substanta necunoscuta) si la agresiuni "corporale" mai exact in momentul in care era cu o vecina in solar a fost udata din cap pana in picioare de catre acest vecin, pe un gemulet din solar. Mentionez ca la fiecare incident am facut o plangere la politie, insa nu se intampla nimic parca mai rau face. politia vine, face proces verbal il amendeaza si gata. As dorii sa stiu ce as putea sa fac mai departe ... as vrea sa stea departe de bunica mea care este terorizata si plange toata ziua. Ce sfaturi imi dati? Mentionez ca nu este singura persoana pe care a amenintato de-a lungul timpului. multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 04:13, 19 Iulie 2015
sa depuneti o plangere penala la parchet, nu pangeri la politistul din sat care nu are nici un interes sa se puna rau cu nici unul din locuitorii satului/ comunei respective.Banui ca acesta e motivul pentru care incheie doar un proces verbal si ii da amenda si gata.
dar intrebarea mea este ce scrie in acele procese verbale de il sanctioneaza ai cu amenda ?
Cel putin la sesizarea cu distrugerea tiglei si a intrarii in beci ar fi trebuit sa intocmeasca dosar si sail trimita procurorului pentru a se cerceta daca nu cumva in speta sunt intrunite conditiile pentru infractiunea de distrugere.
cu stima, cassy
Plangerea penala la parchet ce presupune? O pot face si la Bucuresti? Se ajunge in instanta, trebuie avocat? Imi puteti da mai multe detalii? Multumesc
plangerea penala se depune la unitatea de parchet unde s-a comis fapta, adica parchetul de care apartine comuna/satul/dvs.
nu, nu o puteti depune la Bucuresti pt ca nu e competent teritorial.
Da, indicat ar fi sa aveti un avocat sau macar sa platiti un avocat sa va redacteze plangerea si sa o depuneti si va ocupati dvs mai departe de ea.
In acest caz procurorul ii va spune politistului ce acte de cercetare penala sa faca, iar politistul va da socoteala in fata procurorului. Bineinteles ca se vor strange probe atat pentru dvs cat si impotriva dvs pt aflarea adevarului. Va dura ceva timp pt ca , banui, ca politistul din sat/comuna nu o sa se apuce de plangerea dvs imediat cum primeste dosarul de la procuror, ca trage de timp ca asa se intampla pe aici pe plaiurile mioritice.
Dupa ce va fi gata cercetarea penala dosarul va merge inapoi la procuror iar acesta va pronunta o solutie: fie il va considera vinovat pe faptas si il va trimite in judecata (si daca instanta de judecata il gaseste vinovat il pedepseste) fie daca procurorul nu il considera vinovat nu va trmite dosarul la instanta de judecata.
Cel mai bine ar fi sa platiti o consultatuie la un avocat specializat pe penal si sa va explice in detaliu ce solutii aveti la indemana mai pe intelesul dvs (nu vreau sa va jignesc dar nu cunoasteti termenii juridici si e complicat de explicat pe internet totul cap - coada).
cu respect, cassy
si eventual atasati si un certificat de la un psiholog cum ca bunica are traume din cauza acestui vecin, ca ii e frica sa mais tea acolo,mai ales ca a amenintat-o cu moartea si a dat foc la capita de fan si ce a mai ars pe acolo. dar cel mai bine dicutati cu un avocat, in bucuresti sunt destui buni si explicatii in intregime cauza. eventual montati un sistem de supraveghere cu camere ascunse si monitrizare de la distanta prin internet, va poate ajuta mai departe in proces,
Plângerea penală chiar dacă o depui la Parchet, chiar dacă o depui la Poliție, tot la polițistul din sat va ajunge. Dacă o depui la Parchet se vor mai pierde câteva zile. Dacă nu îți permiți un avocat sau nu vrei să cheltuiești bani cu unul poți formula plângerea și singur, ideea este să fie semnată de bunica ta pentru că ea este partea vătămată. După ce depui plângerea bunica ta va fi chemată la Postul de Poliție pentru a da o declarație. De asemenea, trebuie să propună martori sau alte probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la ordonanta de clasare violeta2201 violeta2201 Buna ziua! Intr-un dosar penal de agresiune/amenintare, am primit ordonanta de clasare de la procuror. Unde se depune plangerea? La procuror sau la organul ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva un atac fizic la persoana? gaby06081978 gaby06081978 Buna ziua, Ma numesc Gabi si am urmatoarea problema. Bunicii mei au de mult timp niste probleme cu un vecin mai violent; certuri, injurri etc. Insa ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)