avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
Sunt Ciprian si as vrea sa va spun ce am patit si daca ma puteti ajuta:
-sunt Director de magazin(un lant de magazine) in Drobeta
-am inceput activitatea pe 28.04 cu amenajarea magazinului la care a participat si o colega care se ocupa de merchendaising iar cu aceasta colega am avut o discutie m ai aprinsa ,dar cu bun simt,la care imi reprosa ca am intarziat 7 min de la masa cu echipa,ca nu stiu ce fac(ea vorbind pe un ton ridicat)la care eu i am spus ca discutia s a incheiat si o sa o continuam cand se linisteste.Dupa aceea discutie s a linistit si totul a venit la normal chiar si atitudinea fata de echipa care nu era chiar ok inainte.
-s a deschis magazinul pe 28.05 totul a mers ff bine pana in saptamana a doua cand Regionalul a venit sa mi ceara demisia cum ca m am certat cu acea persoana inainte de deschidere
-nu mi am dat demisia si de atunci a inceput totul...
-fara sa primesc nici un avertisment sau o hartie ceva de atunci nu am mai avut acces la calculator,m i s au luat toate drepturile,au instigat colegi in a ma ignora...
-incepand de pe 08.07 sunt suspendat din functie iar pe 20.07 sunt convocat la Bucuresti in vederea cercetarii disciplinare!
-ce este de facut?
Va multumesc anticipat!
Apostol Ciprian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 17 Iulie 2015
1. In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

2. Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

Instanta competenta fiind Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Multumesc ...dar pot face asta fara un un avertisment fara nimic ?!?!
Pentru a fi cercetat disciplinar nu este obligatoriu sa mai fi fost sanctionat disciplinar anterior.
...luni sunt convocat la sediul firmei pentru discutii!ar trebui sa stiu ,sa fac ceva?Multumesc !
Pentru ce sunteti cercetat disciplinar?

Alte discuții în legătură

Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva ioneoana ioneoana Lucrez la o firma din domeniul vanzarilor de aproximativ un an si ceva. In urma cu aproximativ 3 luni s-a schimbat conducerea iar de atunci se fac presiuni ... (vezi toată discuția)