avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Concurs pe site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Concurs pe site

Buna ziua, am o speta mai incalcita asa ca va solicit suportul:

Un furnizor strain vrea sa faca un concurs la nivel international pe site-ul sau motiv pentru care doreste suportul nostru legal , intrebandu-ne urmatoarele:
1.What Data Protection legislation applies for personal data (if any)?
2.Are there any specific requirements that the local legislator asks websites to comply (for example government access to data/specific and unique data protection requirements that can include mandatory contractual clauses with Centercom)?
3.Are there any specific requirements for privacy protection (for example need for a cookie banner similar to what we have in the UK and now in Italy)
4. Is there any specific wording that is needed in the privacy policy?
5. Are there any “opt-in” requirements for use of personal data for the competition (for example a tick box where the customer agrees to their data being used)?
6.Are there any restrictions with respect to where data can be stored geographically?

Va multumesc anticipat :)


Interventie moderator: conform regulamentului de forum art 1.1, mesajele se scriu in limba romana. Va rog reveniti cu traducerea.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
1.Ce legislație privind protecția datelor se aplică datelor cu caracter personal ( dacă este cazul ) ?
2.Există cerințe specifice care legiuitorul local solicită site-urilor pentru a se conforma ( de exemplu, accesul la date guvernamentale / cerințe specifice și unice de protecție a datelor , care pot include clauze contractuale obligatorii cu Centercom ) ?
3.Există cerințe specifice de protecție a vieții private ( de exemplu, au nevoie de un banner cookie similar cu ceea ce avem în Marea Britanie , iar acum în Italia )
4.Există vreo formulare specifica de care este nevoie în politica de confidențialitate ?
5.Există cerințe "opt - in " de utilizare a datelor cu caracter personal pentru concurs ( de exemplu, o cutie bifați în care clientul este de acord cu datele lor utilizate ) ?
6.Există restricții în ceea ce privește datele pot fi stocate geografic ?
1. legislatia de domiciliu a operatorului de date cu caracter personal respectiv, cu respectarea dreptului comunitar in domeniu
2. pentru un raspuns competent trebuie studiata legislatia tarii in domeniu (recomand consultanta unui avocat in drept comunitar)
3. idem cu 2
4. asigurarea clientului ca se va pastra confidentialitatea datelor personale si ca vor fi folosite doar in legatura cu respectivul concurs (informatiile stocate nu se vor vinde ca baza de date)
5. utilizatorul trebuie sa aiba posibilitatea de a bifa accepta sau nu mailuri, pentru a nu fi considerate spam. Centercom trebuie sa fie autorizata ca si operator de date cu caracter personal.
6. clarificati sensul intrebarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Needed paperwork chayanne87 chayanne87 Hi, I\'m a romanian citizen planning to apply for US citizenship within a month or two. I\'m married to a US citizen and we have 2 minor children together. We ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)