avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizite minor in prezenta mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizite minor in prezenta mamei

Buna ziua
am o fetita de 8 ani, tatal copilului este cetatean austriac. Mentionez ca nu am fost casatorita cu el. Am crescut singura fata, tatal a platit mereu pensia alimentara minima de 300 Ron pe luna, cu toate ca conform hotararii judecatoresti trebuia sa platesca 450 Ron, existand chiar si luni cand a uitat sa platesca. Acum am avut proces cu el privind programul de vizite si a obtinut sa ia fata la el pe perioada vacantei timp de 1 luna in fiecare vara, respectiv la 2 weekenduri sa vina sa petreaca singur fara mama copilul. Tatal nu are casa in Austria si in Romania are doar o camera care are rol de bucatarie si de dormit. Fata nu este obisnuita cu el deoarece a venit mereu foarte rar, adica de 2-3 ori pe an cate 2-3 zile si deobicei atunci fuma tigari, dormea sau vorbea la telefon despre afaceri. La dosar la tribunal a depus ca ar avea inchiriat un apartament si ca sta cu noua concubina si fiica acesteia, dar cand m-am dus sa verific, acolo sta altcineva si sunt trecute 2 persoane nu 3 la intretinere. Deci asistenta sociala a mintit in actele trimise la proces. Deci practic nu stiu unde o va duce pe fata mea in programul de vizite.
Cand copilul avea doua saptamani, am transportat-o dintr-o localitate in alta localitate, drumul a fost foarte dificil, a durat cam 10 ore, iar copilul a avut diaree, tatal mi-a interzis atunci sa o duc la doctor sau sa-i dau vreun medicament si a fost violent cu mine, am facut sesizari la politie si a fost chemata si ambulanta, practic mi-a interzis sa tratez copilul. Mentionez ca am obtinut de la biroul de imigrari ca are 2 pasapoarte cu neme diferite, de asemenea numele difera si in permisul de conducere si anume cand are 3 prenume cand are 2 prenume cand are doar unul singur. Pe certificatul de nastere al fetei este trecut doar un prenume. Am discutat acest aspect la proces deoarece tatal dorea sa scoata copilul din tara prin hotararea instantei, dar nimeni nu s-a legat de faptul care are mai multe prenume pe diferite acte, toti invocand legea privind confidentialitatea datelor personale. De asemenea pe un act este trecut casatoirt pe altul divortat, pe altul necasatorit. Pe toate actele insa trece ca este inginer, dar el a declarat ca nu este la asistenta sociala. De asemenea judecatoarea mi-a respins intrebarea privind aceasta minciuna, in plus la proces nu s-a cerut actul de comodat unde va duce copilul cand va pleca in localitatea lui de domiciliu. Din Austria a plecat deoarece a avut probleme cu legea, nu pot sa aflu ca iarasi legea privind confidentialitatea nu-mi permite. Am inteles ca un cazier l-as obtine numai de la ministerul afacerilor externe. Acum a obtinu o decizie cu executare cu apel, pentru programul de vizite minori. Am inteles ca este acum o noua lege, iar daca minorul refuza sa mearga se ajunge la psiholog, respectiv penalitati. Eu vreau sa fac apel, dar as dori sa stiu daca pot sa obtin acel cazier si date despre acest cetatean si daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de situatie. Stiti daca sesizarile de la politie ma pota ajuta ca sa introduc restrictie privind vizitarea minorului. Pot sa introduc proces penal pentru identitate multipla a tatalui. :((
Mama spune:"Fata nu este obisnuita cu el deoarece a venit mereu foarte rar, adica de 2-3 ori pe an (fata avand 8 ani)"
AVLIL spune:"Adaptati copilul la un eventual program, nu-l chinuiti pe viitor, saracul!"

Adica mama ar fi cea care ar chinui copilul????????????????? Tatal, care vreme de 8 ani mai mult n-a venit decat a venit i-a facut bine copilului????????????????La fel si neplatind pensia.
Doamna AVLIL doresc sa va informez, cu permisiunea dvs, ca leguitorul insusi nu porneste de la premisa ca programul de vizitare este obligatoriu si indiferent de faptele parintelui nerezident. Poate ati putea lua in calcul si dvs varianta ca programul de vizitare nu este intotdeauna o binecuvantare pentru copil!
Doamna din alb negru si negru alb e o operatiune usoara in comparatie cu cea mai sus citata!

Stimata doamna utilizatoare, daca copilul refuza nimeni pe lumea asta nu-l poate lua cu forta! Daca copilul isi doreste sa plece cu tatal, dvs sprijiniti-l si rugati tatal sa dovedeasca mai multa minte decat acea judecatoare si sa incerce sa- i acorde fetitei timpul necesar de a se apropia de el si de a se simti ok sa plece cu el, astfel incat lucrurile sa decurga in mod firesc si sa fie o bucurie ptr ambii.

Este foarte greu de obtinut cazier.

Daca copilul refuza sa plece cu tatal nu cred ca poate fi luata cu forta.
Aveti dreptul de a avea avocat la executarea silita pentru a se evita orice fel de abuz.
Mesajul dvs mie imi spune ca nu ati avut avocat si ca dosarul dvs a fost prost condus, dvs neconcentrandu-va pe teza probatorie esentiala intr-un astfel de dosar.

Va recomand sa va angajati un avocat, sa declarati apel, sa solicitati completarea/refacerea anchetei sociale si orice alte probe referitoare la relatia tata- copil, astfel incat hotararea ce se va pronunta sa respecte interesul superior al copilului si nu doar sa satisfaca dreptul tatalui de a avea relatii personale cu miora.
Proastasatului, de acord, unele vizite nu sunt minunate pentru copil, insa asta ramane de dovedit. Doar pentru ca nu e obisnuit nu inseamna ca un copil nu se poate obisnui, ca toti sunt dusi la gradinita suparati initial, unora le ia cateva luni, dar niciunul nu poate merge suparat si la celalalt parinte!
Daca mama insa lasa asta in seama tatalui obisnuirea copilului, ca n-o fi si treaba ei bunastarea copilului, atunci nu vad diferenta intre dezinteresul tatalui pentru vizite si dezinteresul mamei pentru vizite. Si, extrapoland, pentru copil.
Da, cred ca parintele la care copilul locuieste are mai multa inlfuienta asupra educatiei acestuia si, in mod evident, el trebuie sa faca efort mai mare. Daca doreste sa fie parinte.
Cred ca, in timp, atitudinea de necolaborare va duce la locuinte alternative pentru copii, doar din incapatanatea de a nu lasa copilul cate putin si la celalalt, se va ajunge sa traiasca pruncii in doua case.

Cat despre luat cu forta, am avut client care mi-a povestit cum, in lipsa sa, bona a fost scoasa din casa de executor, politia si executorul trageau de cele doua fete ale sale, acestea au fugit efectiv de ei, s-au ascuns, toata planeta dupa ele... la executare.
Este asta de facut copilului, unui copil, oricarui copil? Ca eu nici pe copilul vecinului n-as vrea sa-l vad trecand prin asta.

:offtopic: Tonul mesajului dv. este agresiv, lipsit de obiectivitatea argumentului, motiv pentru care va rog sa incetati cu aceste raspunsuri atat de transante si categorice, continand parca adevarul absolut.
In caz contrar, o sa-i rog pe colegii mei sa ia o masura pentru a nu ajunge din nou la cateva zeci de mesaje agresive. Este primul si singurul mesaj tolerat pe acest ton.
Va multumesc frumos pentru intelegere si sper sa ne contraargumentam productiv, pozitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
marcelan, vă înţeleg perfect;dacă vă ajută cu ceva, vă informez că nu sunteţi singura în această situaţie. La vârsta de 8 ani, este foarte normal şi firesc ca un copil să nu plece , fără a avea ataşament asiguratoriu faţă de respectivul, chiar dacă este părinte biologic.
Legea prevede efectuarea anchetelor psihosociale la domiciliile părinţilor , în problemele cu minorii, dar sunt mulţi judecători (cazul meu e un exemplu) care consideră că programul de vizită a părintelui nerezident e sfânt, poate să-l ducă la locaţia din Romania aleasă de respectivul-locaţie este şi fundul unui lac şi vârful unui munte)
Totuşi, pentru apel pregătiţi foarte bine apărarea, căutaţi un avocat mai priceput, aveţi un proces greu, pentru fata dvs. este important să nu fie hărţuită.
Sunaţi la Min. Justiţiei, există un departament de relaţii cu Min. Justiţiei din ţările cu care Romania are contract de colaborare şi obţineţi cazierul domnului.
Demonstraţi cu martori din afara familiei că a fost violent, că a refuzat tratamentul copilului, că nu a fost în ţară decât foarte rar. Nu cred că cineva va verifica apelurile de urgenţă din urmă cu 7 ani, poate găsiţi dvs. vre-un document medical de atunci.
Urmaţi şi sfaturile doamnei proastasatului!
Dacă fata nu vrea să plece cu el, nu va pleca, nimeni nu are dreptul să o forţeze.Trebuie ca atunci când vine el să o ia, să aveţi martori sau, în cel mai rău caz, să filmaţi întrevederea dintre ei, chiar cu telefonul.Concubinul sau actualul soţ nu poate fi martor.
Penalităţi puteţi primi doar dacă dvs. vă opuneţi , adică nu-i deschideţi uşa când vine, sau deschideţi şi-i spuneţi că fata nu vrea să meargă, etc.Nici măcar nu-i necesar să fiţi dvs. acasă când vine, pot fi bunicii sau o mătuşă, n-are importanţă, este obligatoriu să-nu-i împiedicaţi accesul la copil.Asta nu înseamnă să-l lăsaţi să intre în casă, ci doar să-i facilitaţi întrevederea cu copilul.Dacă el este suficient de convingător, fata va pleca cu el, dacă nu, nimeni nu are dreptul să o oblige.Sub nici o formă nu băgaţi copilul în sac ca să i-l predaţi, dacă copilul nu vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanță președințială suplinire acord respinsă, deși tata nu și-a vizitat copilul de doi ani. unde am greșit? storm77 storm77 Buna ziua! In urma sfaturilor de pe forum am introdus o actiune pentru suplinirea acordului prin ordonanta presedentiala pentru a pleca cu minorul in Asia in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - provizorie executorie de drept maria v maria v Buna ziua 1. Ce se poate intampla daca nu se respecta o hotarare civila la care se poate face apel (desi este provizorie este executorie de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)