avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achitat penal, risc despagubiri in instanta civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achitat penal, risc despagubiri in instanta civila

Daca in cazul unui accident rutier cu victima pe trecerea de pietoni ,ca si inculpat ai fost achitat penal prin NUP cu dispozitie de retinerea permisului pe o perioada de 90 de zile si amenda, apoi daca esti dat in judecata pe cale civila exista riscul sa mai fi pedepsit inca odata cu amenda sau despagubiri?sau totul pica in spatele RCA-ului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:23, 18 Iulie 2015
inseamna ca in procesul penal nu s-a solutionat si latura civila si atunci da, puteti fi obligat sa achiati despagubiri victimei. Penal ati fost pedepsit o data asa ca nu pueti sa mai fiti pedepsit si a doua oara tot penal pentru aceeasi fapta.
cu stima, cassy
si rolul RCA-ului care este?nu cumva sa despagubeasca in locul asiguratului?
Chemati in garantie RCA.
E normal sa se raspunda civil daca exista vinovatie.
cum sa pun intrebarea mai simplu de atat sa inteleaga toti si sa mi se dea un raspuns concret daca se poate.daca esti vinovat platasti despagubiri tu din buzunarul tau propriu sau plateste polita RCA?
Raspunsul il gasiti in contract.
Plateste conform contractului.

Nu conteaza ca e proces civil si nu penal ca tot pe latura civila se solutioneaza si in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lovit o bariera de trecere de nivel de cale ferata vasilescu petru vasilescu petru am lovit o bariera de trecere de nivel de cale ferata si mia venit citatie sa platesc si o a doua amenda mentionez ca prima am platito am si copie la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu platesc pretentiile victimei accidentate? nutza nutza am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni,iar medicul legist i-a dat f multe zile de ingrijiri medicale,intre 130-140 zile,nu ne-am putut impaca,am ajuns ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident rutier gabi2204 gabi2204 Buna seara, Doresc sa ma ajutati cu un sfat, am avut un accident rutier din vina mea in care am accidentat usor un pieton, din nefericire s-a intamplat pe ... (vezi toată discuția)