avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie laptop
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie laptop

Buna ziua,

am cumparat un laptop care s-a defectat din culpa mea ,a varsat copilul suc pe el.din momentul producerii accidentului, laptopul a mai functionat o lunga perioada de timp.Fiind in garantie,l-am dus la firma care se ocupa de servisare si sunt convinsa ca mi-a incarcat nota de plata cu mult mai multe piese defecte decat sunt in realitate (mai ales ca prin contractul de garantie aceste piese defecte intra in proprietatea firmei iar cand am solicitat sa-mi fie date piesele defecte,devizul pentru reparatie a ajuns sa fie de aproape 7 ori mai mare- (de la 162 Euro la 800 Euro,adica mai mult decat am dat pe laptop......). Ce as putea sa fac ca sa ma asigur ca nu mi-au umflat nota si ce alte sfaturi puteti sa-mi mai dati?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Silver78 , utilizator 01:00, 18 Iulie 2015
pai , nu prea aveti ce face, o sa va emita un aviz detailat cu tot ce s-a inlocuit + factura aferenta.faceti o sesizare la ANPC , poate va ajuta ei, desi ma indoiesc.
in general , piesele si ansamblurile de circuite , sunt mult mai scumpe decat produsul finit in sine(in cazul de fata acel laptop).
de garantie nici nu mai poate fi vorba , defectul s-a produs din vina dumneavoastra, deci nu intra in calcul .
cat despre piesele inlocuite , acestea se recicleaza , conform unor legi care le sunt impuse atelierelor de reparatii electronice , daca le vreti , le platiti ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Silver78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service depanero necorespunzator Bulete Razvan Bulete Razvan Salut! Am trimis un laptop achizitionat cu garantie extinsa (2+2 ani) catre servisare spre Depanero. Laptopul se afla in anul 3 de garantie, din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese laptop fara garantie anamaria1234 anamaria1234 Buna tuturor, Recent am varsat lichid pe laptopul meu si l-am dus imediat la servicceul autorizat X din Bucuresti. Acestia mi-au comunicat ca anumite ... (vezi toată discuția)
Garantie refuzata midal midal Am un laptop cumparat in 30 sept 2005, cu o garantie de 2 ani , plus o extindere de 10 zile a acesteia datorata unor reparatii. Displayul acestuia s-a ... (vezi toată discuția)