avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Lucrez in baza unui contract de munca temporar incheiat cu o agentie de recrutare din Bucuresti, detasat in Italia. Cum contractul meu expira in 09/08, am cerut concediul de odihna incepand cu data de 22/07 pana la expirarea contractului deoarece asta era perioada cuvenita. Azi am sunat in tara la agentie si am intrebat daca mi s-au virat in banca banii de concediu. Mi s-a spus ca mi se vor vira banii de concediu pe 15/08 dupa expirarea contractului. Le-am spus doamnelor ca eu stiam ca orice salariat pleaca in concediu cu banii dar dumnealor au insistat ca asa este legal, sa-i primesc dupa expirarea contractului. In contractul de munca nu se stipuleaza nimic referitor la aceasta situatie. As dori sa stiu care este procedura legala. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 22:25, 21 Iulie 2015
Buna seara,
Intr-adevar orice salariat poate cere un avans din drepturile ce i se cuvin pentru concediu. Normal, lichidarea lunii iulie si calculul zilelor de concediu aferente plus zilele de CO din august se vor calcula in luna august.
In opinia mea, partial procedeaza legal.
Si inca o intrebare, mi-au taiat o zi de concediu motivand ca ziua libera de Rusalii trebuie sa mi-o taie din concediul de odihna pentru ca agentia ar avea un regulament de ordine interioara in sensul asta. Este posibil?
Nu este posibil, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza nu intra in calculul zilelor de CO.

Art.145 c.mun.
...
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
....
Mii de multumiri pentru raspuns si promptitudine. Mi-au fost de mare folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în ... Magie1 Magie1 E legal că în zii de sărbătoare legală sa fii trecut în zii de concediu de odihnă daca nu vii la munca daca ai o problema are drept să te treacă ... (vezi toată discuția)
Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Concedii legale care au pe parcurs sarbatori legale cu zile libere gustibenea gustibenea Concediul meu legal, de odihna cuprinde toata luna August cu 23 zile lucratoare. ziua de 15 August este sarbatoare legala cu zi libera. Doresc sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)