avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta suprafata in acte si din masuratori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta suprafata in acte si din masuratori

Buna ziua.
Doresc sa cumpar o casa cu teren, dar diferenta intre suprafata din acte si cea din masuratori este foarte mare (cam 70% in plus). Mentionez ca aceasta casa are documentatia cadastrala intocmita in iulie 2001 iar in cartea funciara este intabulata suprafata "mare".
Credeti ca voi avea probleme cu acest imobil si / sau teren?? Proprietarul zice ca NU, din moment ce estetrecuta in cartea funciara suprafata mare, el plateste impozit de 13 ani la acest teren pe suprafata mare.
Care este opinia dumneavoasra? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ghitaiulia2000 , utilizator 23:52, 18 Decembrie 2015
Este același lucru ca faptul de a divorța în instanță sau la notar, sau dezbatere partaj voluntar la judecătorie,sau notariat, sau chiar acordul de mediere este o altă procedură, convenția autentică a părinților cu privire la domiciliul minorilor(care ar fi durat câtva timp în instanță)., sau de exemplu, Avocatul Poporului poate pronunța hotărâri în domeniul contenciosului administrativ-(a se vedea acțiunea în anulare a HCL , în care hotărârea a fost pronunțată de Avocatul poporului)Acestea sunt doar câteva din măsurile administrative luate
sub directivele Uniunii Europene, pentru degrevarea instanțelor, prin care, acțiunile de durată din instanțe.au fost înlocuite
Cu privire la întrebarea concretă pusă de d-voastră, atâta timp cât există înscrisă în cartea funciară suprafața real deținută, nu există nici o problemă, înseamnă că aceasta există- art. 30 -art.31, din L.7/1996-dacă în CF S-A ÎNSCRIS UN DREPT REAL ÎN FOLOSUL UNEI PERSOANE , SE PREZUMĂ CĂ DREPTUL EXISTĂ -este unul din principiile publicității materiale a CF.
Înscrierea suprafeței mai mari , real deținute, a fost făcută cu aplicarea OUG 64/2010, privind modificarea și completarea L.7/1996, actualizată prin .Având înscrisă suprafața real deținută, pentru care se plătește impozit, acest lucru corespunde legii- art. 258 Cod fiscal,și L.7/1996, (actualmente trecută în Noul Cod civil L. 71/2011, )
Prezumtia e relativa iar siguranta proprietatii depinde de cum anume s-a ajuns sa se detina acea suprafata, de cand, cu ce acte sau fapte etc. Asta ca sa stiti cum v-ati putea apara in caz de ceva.
Proprietarul actual a primit casaprin donatie de la tatal sau, iar acesta a cumparat casa prin 1983 prin act de vanzare cumparare, in care se specifica dreptul de proprietate pe casa si drept de folosinta pe terenul "aferent" in suprafata de "aproximativ" x mp, unde x este suprafata mica. Explicatia a fost ca in aceea perioada, nu se mai permitea drept de proprietate asupra terenurilor, ci doar drept de flosinta. Apoi aceasta suprafata a fost preluata fara cuvantul aproximativ in toate actele intocmite ulterior.
Proprietarul a obtinut in 2003 dreptul de proprietate pe teren, pri hotarare judecatoreasca, dar tot pe suprafata mica, preluand aceasta suprafata din actele acelea vechi.
Si s-a posedat suprafata mare? Si proprietatea asupra terenului, asta intrebam, cum s-a obtinut? Ar trebui vazute actele alea de cineva, sa fie clar.
Există acțiunea civilă prin care se cere constatarea deținerii unei suprafețe mai mari decât cea din acte, există posibilitatea modificării CF- și subliniez, modificare CF, acț. admisibilă doar proprietarilor care au dreptul înscris, și există acțiunea în uzucapiune- din 1983, iar terenul a fost cumpărat având caracteristicele ""cam ""

Alte discuții în legătură

Uzucapiune in baza d.l.115/1938 shiba shiba Buna seara tuturor! Am o speta mai deosebita si poate ma puteti ajuta. Un teren situat in Ardeal deci, regim de Carte funciara, uzucapiune in baza art.28 ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune numere cadastrale romeoproiectare32 romeoproiectare32 Buna ziua ! Conform noului Cod Civil, exista uzucapiunea tabulara de 5 ani si extratabulara de 10 ani. Daca am un imobil pe care l-am masurat si OCPI ... (vezi toată discuția)
Intabulare codrut01 codrut01 La efectuarea masuratorilor cadastrale in vederea intabularii unor terenuri, s-au constatat diferente dintre suprafetele masurate si cele din actele de ... (vezi toată discuția)